Najnovije vesti

(KURIR TV) BOŽE PRAVDE ODZVANJA BEOGRADOM: Promocija mladih oficira Vojske Srbije
Foto: Kurir

(KURIR TV) BOŽE PRAVDE ODZVANJA BEOGRADOM: Promocija mladih oficira Vojske Srbije

Društvo

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se se danas u centru Beograda, na svečanoj promociji najmladjih oficira Vojske Srbije.

Svečanost je počela u 11.00 ispred Doma Narodne skupštine Srbije gde će u prve oficirske činove biće promovisano 187 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA.

Promociji najmladjih oficira Vojske Srbije prisustvuje najviše državno i vojno rukovodstvo, kao i brojni gosti iz zemlje i inostranstva, javlja reporter Bete. Predvidjeno je da se namladjoj generaciji oficira obrati predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji će najboljima uručiti oficirske sablje.

Uz predstavnike diplomatskog kora i verskih zajednice, na tribini su premijerka Ana Brnabić, ministri odbrane i unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović, direktor BIA Brtislav Gašić i predsednica Skupštine Maja Gojković.

Vulin će najboljima kadetima Medicinskog fakulteta uručiti paradne bodeže a načalnik Generalštba Vojske Srbije general Ljibuša Dikovića će najboljim kadetima u vidovima i službama uručiti pištolje s posvetom.

Ove godine Vojnu akademiju završava 160 kadeta i kadetkinja 138. klase, medju kojima je 12 iz Angole, a jedan iz MUP-a Republike Srpske. Medicinski fakultet VMA završava 27 mladića i devojaka, medju kojima 24 iz 3. klase Medicinskog fakulteta, a troje s master studija.

(Kurir.rs/Beta)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...