ŠARČEVIĆ: Rešićemo problem u osnovnoj školi u Zemunu! Sutra objavljujemo mere koje ćemo preduzeti
Foto: Fonet

ministar prosvete

ŠARČEVIĆ: Rešićemo problem u osnovnoj školi u Zemunu! Sutra objavljujemo mere koje ćemo preduzeti

Društvo -

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da će biti rešena situacija u zemunskoj Osnovnoj školi "Svetozar Miletić" gde deca od početka septembra ne idu u školu i najavio da će to ministarstvo sutra objaviti mere koje će preduzeti.

U OŠ "Svetozar Miletić" je razrešen direktor Miroljub Mosurović zbog propusta u radu koje je utvrdila prosvetna inspekcija, a roditelji, đaci i zaposleni u toj školi od 1. septembra protestuju zbog odluke ministra Šarčevića da smeni direktora.

Šarčević je rekao novinarima da će biti rešena ta situacija, ali da roditelji moraju da shvate da kompromis nije ultimatum i da ne može da postoji samo jedna priča - da vratimo Mosurovića.

"A, šta ako novi zakon upravo govori o tome da te stvari bilo kome ne mogu da se dogode. Onda je to neka vrsta ucene i mislim da ima puno roditelja koji ne prihvataju takvu jednu soluciju", kaže ministar prosvete.

On je naglasio da deca ne idu u školu voljom svojih roditelja.

Na pitanje da li će ministarstvo preduzeti nešto, rekao je - u četvrtak ćete čuti imamo mere koje će ministarstvo preduzeti.

Na ranije sastanku održanom u ministarstvu, Ssarčević je ukazao roditeljima na težinu propusta koje je u radu bivšeg direktora utvrdila prosvetna inspekcija.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SVE SE RUŠI I RASTURA! Snimak sa vrha solitera dok ga trese SNAŽAN ZEMLJOTRES!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja