Najnovije vesti

BOG VAS ŠTITI DA SE U ZDRAVLJU VRATITE SVOJIM BLIŽNJIMA: Kurir vam daruje Molitvu za vozače za srećan put
Foto: Filip Plavčić

Mnogi je nose uvek uz sebe

BOG VAS ŠTITI DA SE U ZDRAVLJU VRATITE SVOJIM BLIŽNJIMA: Kurir vam daruje Molitvu za vozače za srećan put

Društvo

Kurir vam danas daruje Molitvu za vozače

Pravoslavni vernici veruju da se treba Bogu pomoliti pre polaska na bilo kakav put, a mnogi vozači molitvu nose uvek uz sebe, dok ih i njihovi bližnji njome ispraćaju na kućnom pragu.

 

foto: Kurir

 

Nijedan korak bezbednim ne možemo da učinimo bez Božje pomoći, pa tako i u vožnji. Dragan R. (54) iz Kraljeva zbog prirode posla više vremena provodi u automobilu nego kod kuće, a kako kaže, na put ni kada ne kreće pre nego što se pomoli Bogu.

 

foto: Marina Lopičić

 

"Od kako sam na Malu Gospojinu, pre 15 godina, doživeo tešku saobraćajnu nesreću i čudom ostao živ, počeo sam da verujem da me je sama Bogorodica spasla na ovaj veliki praznik. Od tada redovno odlazim u crkvu i tog dana palim sveću, slaveći ga kao svoj drugi rođendan, a za volan više nikada nisam seo, a da se prvo nisam Bogu pomolio i zahvalio", ispovest je ovog Kraljevčanina.

 

I Stefan K. (29), kamiondžija iz Paraćina, priznaje da mu molitva pomaže da izdrži stotine kilometara koje svakodnevno prelazi za volanom šlepera.

 

foto: Filip Plavčić

 

"Samo moje kolege znaju koliko je ovo težak posao i kakve nas sve neprilike na putu mogu zadesiti. Samo nas Bog može sačuvati da se u zdravlju vratimo svojim porodicama i zato još nijednom nisam na put krenuo bez majčinog blagoslova i molitve koja mi je saputnik", priča Stefan.

 

Molitva je u poslu održala i Srećka Ž. (46) iz Beograda, koji organizovano prevozi đake na ekskurzije.

 

KURIR VAM DARUJE: Molitva za vozače za srećan put i povratak voljenima u zdravlju i miru

 

"Osim za svoj, brinem za život najmanje 40 malih duša. Kada u autobusu imate desetine dečice i odgovornost da ih vratite njihovim roditeljima žive i zdrave, molitva je ta koja vam daje snagu i koncentraciju. Nikada još na put nisam krenuo, a da prvo nisam izgovorio molitvu za vozače i zahvalio Bogu što me štiti", kaže Srećko.

 

foto: AP/Ilustracija

 

Podsetimo, Kurir svojim čitaocima daruje molitve, jer samo kroz svakodnevnu molitvu Bogu dobijamo mudrost i snagu da izdržimo u borbi i teškoćama života i da iz njih izađemo kao pobednici.

 

 

Danas uz Kurir na poklon dobijate molitvu za vozače.

 

"Gospode Bože, koji si pravi put, istina i život, smiluj se na mene nedostojnoga i budi mi saputnik na ovome putu. Sačuvaj me od iskušebnja, od svake prevare i pakosti, zlih ljudi.

 

Održi me u pravdi i istini po zapovestima Tvojim da se vratim u zdravlju duše i tela. Jer je tvoje carstvo i sila i slava Oca i Sina i Svetoga duha sada i uvek i u sve vekove. Amin."

 

 

 

 

 

(Kurir.rs)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...