BOG VAS ŠTITI DA SE U ZDRAVLJU VRATITE SVOJIM BLIŽNJIMA: Kurir vam daruje Molitvu za vozače za srećan put
Foto: Filip Plavčić

Mnogi je nose uvek uz sebe

BOG VAS ŠTITI DA SE U ZDRAVLJU VRATITE SVOJIM BLIŽNJIMA: Kurir vam daruje Molitvu za vozače za srećan put

Društvo -

Kurir vam danas daruje Molitvu za vozače

Pravoslavni vernici veruju da se treba Bogu pomoliti pre polaska na bilo kakav put, a mnogi vozači molitvu nose uvek uz sebe, dok ih i njihovi bližnji njome ispraćaju na kućnom pragu.

foto: Kurir

Nijedan korak bezbednim ne možemo da učinimo bez Božje pomoći, pa tako i u vožnji. Dragan R. (54) iz Kraljeva zbog prirode posla više vremena provodi u automobilu nego kod kuće, a kako kaže, na put ni kada ne kreće pre nego što se pomoli Bogu.

foto: Marina Lopičić

"Od kako sam na Malu Gospojinu, pre 15 godina, doživeo tešku saobraćajnu nesreću i čudom ostao živ, počeo sam da verujem da me je sama Bogorodica spasla na ovaj veliki praznik. Od tada redovno odlazim u crkvu i tog dana palim sveću, slaveći ga kao svoj drugi rođendan, a za volan više nikada nisam seo, a da se prvo nisam Bogu pomolio i zahvalio", ispovest je ovog Kraljevčanina.

I Stefan K. (29), kamiondžija iz Paraćina, priznaje da mu molitva pomaže da izdrži stotine kilometara koje svakodnevno prelazi za volanom šlepera.

foto: Filip Plavčić

"Samo moje kolege znaju koliko je ovo težak posao i kakve nas sve neprilike na putu mogu zadesiti. Samo nas Bog može sačuvati da se u zdravlju vratimo svojim porodicama i zato još nijednom nisam na put krenuo bez majčinog blagoslova i molitve koja mi je saputnik", priča Stefan.

Molitva je u poslu održala i Srećka Ž. (46) iz Beograda, koji organizovano prevozi đake na ekskurzije.

KURIR VAM DARUJE: Molitva za vozače za srećan put i povratak voljenima u zdravlju i miru

"Osim za svoj, brinem za život najmanje 40 malih duša. Kada u autobusu imate desetine dečice i odgovornost da ih vratite njihovim roditeljima žive i zdrave, molitva je ta koja vam daje snagu i koncentraciju. Nikada još na put nisam krenuo, a da prvo nisam izgovorio molitvu za vozače i zahvalio Bogu što me štiti", kaže Srećko.

foto: AP/Ilustracija

Podsetimo, Kurir svojim čitaocima daruje molitve, jer samo kroz svakodnevnu molitvu Bogu dobijamo mudrost i snagu da izdržimo u borbi i teškoćama života i da iz njih izađemo kao pobednici.

Danas uz Kurir na poklon dobijate molitvu za vozače.

"Gospode Bože, koji si pravi put, istina i život, smiluj se na mene nedostojnoga i budi mi saputnik na ovome putu. Sačuvaj me od iskušebnja, od svake prevare i pakosti, zlih ljudi.

Održi me u pravdi i istini po zapovestima Tvojim da se vratim u zdravlju duše i tela. Jer je tvoje carstvo i sila i slava Oca i Sina i Svetoga duha sada i uvek i u sve vekove. Amin."

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track