STUDENTI FILOLOŠKOG FAKULTETA ZAOŠTRAVAJU PROTEST: Traže šesti ispitni rok i da se ponište nezakonite odluke o cenama školarine
Arhivska fotografja

ispostavili zahteve

STUDENTI FILOLOŠKOG FAKULTETA ZAOŠTRAVAJU PROTEST: Traže šesti ispitni rok i da se ponište nezakonite odluke o cenama školarine

Društvo -

BEOGRAD- Studenti Filološkog fakulteta u Beogradu danas su protestovali u dekanatu tog fakulteta gde su ponovili zahteve koji se odnose na školarine i šesti ispitni rok.

Zahteve su izneli dekanu fakulteta, te najavili nastavak protesta i sutra. Cena školarine od 15.000 dinara za sve apsolvente, odnosno 10.000 dinara za produžene master studije i šesti ispitni rok za neograničeni broj ispita su već poznati zahtevi koji se i ovog puta nalaze na listi studenata.

U saopštenju studenti Filološkog fakulteta protive se odlukama koje je donelo Nastavno-naučno veće 18. septembra i zahtevaju da one budu poništene, a s obzirom da ih "višestruko pogađaju u novčanom smislu".

Podsećaju da se poslednjim odlukama fakulteta direktno krši zakon, budući da je u Zbirci propisa naznačeno da je fakultet obavezan da izmene školarine i cenovnika usluga za narednu školsku godinu objavi najkasnije četiri meseca pre početka nove školske godine. Studenti su zatražili da im se na zahteve odgovori večeras, a nakon protesta održali su sastanak na kojem je bilo reči o radikalizaciji protesta, ako njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

Tanjugov novinar je u prostorijama fakulteta pokušao da iz dekanata fakulteta dobije odgovor ili komentar o protestu studenata, ali nam je najpre telefono, a zatim i u ličnom kontaktu rečeno da se za odgovor obratimo mejlom. Na pitanja poslata mejlom, međutim, nismo dobili odgovor.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Svekrva ubijene pevačice zapretila ukućanima: Ako progovorim gotovi ste!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track