VATRENOM SNS BOTU RASTU APETITI: Nebojša Krstić hoće fotelju direktora RTS?!
Foto: Dado Đilas

ZEMLJO, OTVORI SE

VATRENOM SNS BOTU RASTU APETITI: Nebojša Krstić hoće fotelju direktora RTS?!

Društvo -

Nebojša Krstić, taze izabrani član Upravnog odbora Javnog servisa, nameračio se na funkciju generalnog direktora ove medijske kuće

Članstvo u UO RTS, u koji je Nebojša Krstić, najvatreniji branilac SNS na Tviteru, poznat i kao marketinški stručnjak i bivši savetnik za medije predsednika Borisa Tadića, taze postavljen, samo je odskočna daska za njegov krajnji cilj - fotelju generalnog direktora Javnog servisa.

Kako saznaje Kurir od izvora bliskih Krstiću, njegova želja je funkcija generalnog direktora RTS, koju sada obavlja Dragan Bujošević.

Smatra da je medijski mag

- Krstiću imenovanje u UO RTS veoma imponuje, a ako ćemo iskreno, kome i ne bi. Ali da li je to njegov krajnji cilj? Nije. On bi voleo da se okuša kao generalni direktor RTS. On smatra da je medijski mag, iako to smešno zvuči - kaže za Kurir izvor iz Krstićevog okruženja.

Lavina komentara

A imenovanje najvatrenijeg SNS bota, kako Krstića zovu na društvenoj mreži Tviter, u UO RTS pokrenulo je lavinu komentara u medijima, ali i na mrežama, da je, eto, njegovo postavljanje dokaz da se lojalnost režimu isplati. Krstića je predložio Centar za društvena istraživanja i, kako on tvrdi, za imenovanje je saznao iz medija i „imbecilnog“ saopštenja UNS. Gostujući na N1 on je kazao da se pomenuti centar bavi istraživanjima iz oblasti društvenih nauka, kulture i umetnosti i da ga više od toga ne zanima. Još je dodao da su u tom centru vrlo inteligentni čim su u njemu prepoznali nekog ko može da doprinese kvalitetnom ratu RTS. Na pitanje kako će Javni servis raditi po njegovom imenovanju u UO, on je kazao:

- Voleo bih da RTS bude sušta suprotnost N1. I treba da bude. Da bude glas profesije, objektivnog novinarstva, u skladu s Kodeksom, i da bude glas svih relevantnih glasova u Srbiji - kazao je Krstić.

„Vučić bez greške“

Upitan da prokomentariše zašto u svojim javnim nastupima najčešće kritikuje opoziciju a hvali vlast, Krstić je kazao da je današnja vlast mnogo bolja vlast nego što je opozicija opozicija.

- Vučić u krucijalnim pitanjima nije napravio grešku u poslednjih pet godina. Postoje sitne greške koje ne utiču na strateški pravac Srbije - ocenio je on i rekao da smatra da Vučić donosi odlične državničke poteze.

foto: Dado Đilas

Prolupao

NAPAO ŠAPIĆA ZBOG HUMANITARNOG RADA

Krstić je na Tviteru napisao za Aleksandra Šapića, predsednika opštine Novi Beograd i čoveka koji ima humanitarnu organizaciju, da ne razume zašto se on kandiduje za gradonačelnika Beograda, umesto za predsednika Crvenog krsta.

- Šapić treba da vodi neku humanitarnu organizaciju, a gradonačelnik treba da bude neko ko bi bio gradonačelnik, a ne humanitarac - napisao je Krstić 30. septembra, a print skrin tvitova na svoj profil stavio je Šapić uz opasku „Bez komentara“.

Obrukao se pred Trampom

ŠALJE SAUČEŠĆE, A NE ZNA NI GDE JE BIO MASAKR

Krstić, osim što na ovoj mreži veliča vlast i kritikuje opoziciju, pre dva dana je tvitnuo i Donaldu Trampu, predsedniku SAD, i izrazio mu saučešće zbog zločina u Las Vegasu. I tu ne bi bilo ničeg lošeg da dežurni komentator i „veliki znalac“ nije omašio mesto masakra, pa je umesto za La Vegas, uputio saučešće za Los Anđeles.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja