BORBA PROTIV MEDIJSKOG MRAKA: Sednice Skupštine snimaju telefonom!

KURŠUMLIJA

BORBA PROTIV MEDIJSKOG MRAKA: Sednice Skupštine snimaju telefonom!

Društvo -

Napravljen je nesvakidašnji prenos, pa nekoliko telefona iz različitih uglova snima sednice, zatim se materijal montira i postavlja na ovaj kanal

Kuršumlijska opozicija vodi rat s vladajućom koalicijom SNS-SPS jer želi da građani ove opštine imaju direktne prenose sednica Skupštine, a pošto to ne mogu da ostvare, snimaju telefonom, pa prikazuju na društvenim mrežama.

Tako je umesto televizije Jutjub postao kanal za emitovanje sednica lokalnog parlamenta. Napravljen je nesvakidašnji prenos, pa nekoliko telefona iz različitih uglova snima sednice, zatim se materijal montira i postavlja na ovaj kanal.

Pored toga, sve je više građana koji dolaze da prisustvuju zasedanjima jer prenosa nema.

Šef odborničke grupe Sloboda za Kuršumliju Zvezdan Ristić kaže da lokalna vlast ne želi da im odgovori na pitanje zašto nema prenosa ili snimaka sednica, a sa lokalne televizije im je rečeno da su oni spremni da to učine ako ih pozovu da snimaju:

- Mi smo u potpunom medijskom mraku, a građani Kuršumlije treba da znaju šta se dešava u njihovoj opštini. Zato smo se organizovali i sami snimamo telefonima. Treba nam malo više vremena da taj materijal prebacimo na Jutjub, ali vredi.

Predsednik Skupštine opštine Kuršumlija Dejan Lović nije odgovarao na naše pozive, tako da smo ostali uskraćeni za odgovor zašto nema prenosa sednica lokalnog parlamenta.

B. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track