Najnovije vesti

BLIŽI SE 1. NOVEMBAR, KAZNE SU PAPRENE: Zimske gume obavezne na sva 4 točka, penali od 6.000 do 20.000!
Foto: AP/Ilustracija

Vozači, spremite se na vreme

BLIŽI SE 1. NOVEMBAR, KAZNE SU PAPRENE: Zimske gume obavezne na sva 4 točka, penali od 6.000 do 20.000!

Društvo

SUBOTIŠTE - Vozači u Srbiji u periodu od 1. novembra do 1. aprila koriste zimske gume na vozilima pa bi s toga trebalo na vreme da se pripreme za promenu jer se taj datum približava.

foto: AP/Ilustracija

Iz MUP podsećaju vozače da to treba da učine zbog sebe, svojih najmililijih, ali i drugih učesnika u saobraćaju, kao i da su zimske gume obavezne u periodu od 1. novembra do 1. aprila i to na sva četiri točka kada na kolovozu ima snega i leda, kada se to i kontroliše.

Korišćenje zimskih pneumatika može da zaštiti nečiji život i da se zaustavni put vozila može skratiti i za više od 10 metara.

foto: AP/Ilustracija

To znači da ćete možda uspeti da izbegnete nekog pešaka koji je istrčao na kolovoz ili drugo vozilo koje je naglo zakočilo. To može da bude razlika između života i smrti.

 

Ako vas na putu zateknu sneg i led, a vi ste bez zimske opreme i policija vas uhvati, moraćete da platite novčane kazne koje se kreću od 6.000 do 800.000 dinara. 

 

Ako je vlasnik fizičko lice kazna je od 6.000 do 20.000 dinara, dok je za pravna lica iznos kazne od 100.000 do 800.000 dinara.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP/Ilustracija)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo zbog čega je pijani vozač jutros gazio ljude u Beogradu

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...