NUNS I UNS NAJOŠTRIJE OSUĐUJU NAPAD NA NOVINARKU KURIRA: Poruka o "otkidanju glave" mora animirati nadležne
Foto: Beta/Dragan Gojić, Dado Đilas

Nasilje Novinarska udruženja osuđuju napad na novinarku Kurira

NUNS I UNS NAJOŠTRIJE OSUĐUJU NAPAD NA NOVINARKU KURIRA: Poruka o "otkidanju glave" mora animirati nadležne

Društvo -

Slaviša Lekić predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) oštro je osudio napad na novinarku Kurira Ljiljanu Stanišić, koju je udario brat Marko Nikolić, brat Ane Nikolić.

- NUNS oštro osuđuje napad na novinarku Kurira Ljiljanu Stanišić. Podsećam da ovo nije prvi put da ljudi sa estrade ili osobe bliske tim nazovi zvezdama nasrću na novinarske ekipe. Poruka o "otkidanju glave" mora animirati nadležne na akciju. Što znači da ako se dotični junak ne može prizvati pameti, mora - pravdi! - rekao je Lekić.

Sa njim se slaže i predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimir Radomirović:

- UNS očekuje da policija i tužilaštvo što pre reaguju, pogotvo što se zna ko je napadač. Država mora da pošalje jasnu poruku svima koji napadaju novinare da to više neće biti tolerisano.

Redakcija Kurira očekuje hitnu reakciju nadležnih organa i najstrože sankcije za fizički napad na novinare i pretnje smrću.

Podsetimo, napad se odigrao na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu u nedelju uveče oko 23.20 časova, gde je novinarska ekipa očekivala Stefana Đurića Rastu.

Sa Rastom se pojavio i Anin brat Marko. Novinarka Ljiljana Stanišić prišla je Rasti i upitala ga: "Kako je bilo u Švedskoj", a onda je usledio napad Nikolića.

- Dođi ti ovamo! - rekao joj Nikolić, potom je privukao i udario u rame a onda zapretio:

- Tebi ću otkinuti glavu!

Novinarka Ljiljana Stanišić je nakon incidenta vidno potresena, ali i uplašena za svoju bezbednost napad prijavila policiji.

(Kurir.rs/M. B.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO! I srpski političari u “Rajskim papirima”!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track