NOVA SMS PREVARA: Servis se sam aktivira preko mobilnog i šalje poruke koje vas koštaju 180 dinara svaka!
Foto: Profimedia

čuvajte se

NOVA SMS PREVARA: Servis se sam aktivira preko mobilnog i šalje poruke koje vas koštaju 180 dinara svaka!

Društvo -

Telefonske prevare nisu ništa novo, ali ovih dana se pojavila prevara koju mogu debelo da vam naplate a da i ne znate kako.

Naime, prvo vam stigne poruka sa broja 4444 da ste se prijavili na servis "ClubInside" po ceni od 180 dinara za 3 dana, i to zaduživanjem telefona.

To je ispričao za Kurir B.M. koji je bio žrtva ovog servisa. "Kada mi je stigla poruka, proverio sam račun i video da su mi skinuli tih 180 dinara", rekao je on i dodao da je pozvao korisnički servis da proveri o čemu se radi.

Tamo su mu objasnili da verovatno nije zaključao tastaturu telefona i da je, dok mu je telefon bio u džepu, iskočila popap reklama. Verovatno je slučajno aktivirao servis preko ove reklame ali nije isljučeno i da je automatski aktiviran čim se reklama pojavila.

"Pojasnili su mi da taj ClubInside šalje poruke i obaveštenja a svaki put naplati 180 a ponekad i 360 dinara. Sreća da sam ga odmah isljučio inače bi me odrali", ispričao nam je on.

Savet je da se uvede opcija automatske blokade popap reklama na telefonu i da se proverava, s vremena na vreme, da li je sve u redu. I naravno da se zaključa tastatura kako se automatski ne bi aktivirali ovakvi oglasi.

(Kurir.rs)

Foto Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako je policija otkrila ubicu vlasnika pekare iz Beograda?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track