VUČIĆ SA PORODICAMA KIDNAPOVANIH I UBIJENIH NA KIM: Formiraćemo Spomen sobu kosovskih i drugih žrtava ratova devedesetih
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik obišao prostorije udruženja u Palati Beograd

VUČIĆ SA PORODICAMA KIDNAPOVANIH I UBIJENIH NA KIM: Formiraćemo Spomen sobu kosovskih i drugih žrtava ratova devedesetih

Društvo -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će država pomoći da se formira spomen soba kosovsko-metohijskih i drugih žrtava rata na prostoru bivše Jugoslavije i dodao da će biti proširen mandat Komisije za nestale i na kidnapovana i ubijena lica u tim ratovima.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Nakon posete Udruženju porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, Vučić je rekao da će biti razmotreno i gde ima osnova sumnje za vodjenje istrage protiv onih koji su počinili zločine ali je dodao da porodice ne treba da očekuju previše, ne zbog toga što nema volje da se utvrdi istina, već zbog toga što je prošlo mnogo godina. Vučić je rekao da ne obećava mnogo po pitanju preispitivanja tih slučajeva ali da će država pogledati svaki taj slučaj i videti da li može da pomogne.

"Mi, Srbi, uspeli smo da pokažemo poštovanje prema žrtvama drugih naroda i da osudimo mnoge koji su sa srpskim imenom i prezimenom činili zločine. Ono što mene pogadja i boli što malo gde možete da naidjete na iskrenu suzu zbog srpskih žrtava u medjunarodnoj zajednici", rekao je Vučić i dodao da se to neće promeniti i da Srbija zato mora sama da čuva sećanje na te žrtve.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je dodao da nije na mestu gde treba govoriti o dvostrukim aršinima ali da mora da kaže da poštujući tudje žrtve Srbija mora da kaže da su i njene žrtve bile ogromne i da je mnogo ljudi poginulo i u Bosni i u Hrvatskoj i na Kosovu, kao i da su mnogi proterani.

"Moramo da gledamo u budućnost ali i da govorimo o tome i da ne zaboravimo one koji su branili našu zemlju i koji su bili krivi samo zato što pripadaju srpskom rodu", rekao je Vučić.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je izrazio žaljenje zbog toga što je Srbija, taman u trenutku kada je "ekonomski brod koji je tonuo izvukla na površinu", ušla u politički nemirne vode u čitavom regionu ali je dodao da se nada da će Srbija uspeti da sačuva narod i državu.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KOŠARE- srpski vojnici krvlju crtali mape !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track