NIJE SE PREDALA: Bila prikovana za krevet, a sada pomaže mnogima!
Foto: Kurir

Znanje i iskustvo iskoristila za privatni biznis

NIJE SE PREDALA: Bila prikovana za krevet, a sada pomaže mnogima!

Društvo -

Medicinska sestra Žaklina Nedeljković posle decenija rada pokrenula firmu za negu beba i starijih pacijenata u kućnim uslovima

Stara narodna izreka „Nikad se ne zna zašto je nešto dobro“ u slučaju Žakline Nedeljković, medicinske sestre iz Beograda, dobila je pun smisao pošto joj se, „zahvaljujući“ povredi koja ju je prikovala za krevet dva meseca, rodila ideja koju je pretvorila u uspešan biznis.

Posle 26 godina staža u državnoj i privatnoj bolnici Žaklina se 2015. godine upustila u preduzetničke vode i osnovala ambulantu za kućnu zdravstvenu negu „Mobilna sestra“. To se pokazalo kao dobar poslovni potez i samo godinu dana kasnije njen posao nege beba, dece, odraslih i starih u kućnim uslovima i na terenu prepoznat je kao društveno koristan i human i nagrađen priznanjem Žena zmaj u kategoriji samozapošljavanje.

- Slomila sam prst na nozi na moru i tokom dva meseca provedena u kući nisam imala na koga da se oslonim jer su svi bili zauzeti, morali su da rade. Tada sam odlučila da započnem privatan biznis. Shvatila sam da moje znanje i obrazovanje prevazilaze potrebe radnog mesta u privatnoj klinici i da nisu dovoljno nagrađeni. Po zanimanju sam medicinska sestra, a po obrazovanju diplomirani zdravstveni menadžer, završila sam i dosta radionica i sve sam to mogla da zaokružim u celinu - kaže Žaklina za Kurir.

foto: Kurir

Ona dodaje da se nije pokajala i da je za dve i po godina rada za nju najveći uspeh veliki broj zadovoljnih korisnika, od beba pa do osoba u dubokoj starosti.

- U početku je bilo najteže to što ste u toj firmi sve, operativac - radnik na terenu, finansijski i marketing menadžer, direktor i vlasnik. Odgovarate za sve što radite. Na telefonu sam 18 sati dnevno. Radni dan se ne završava s pozivima pacijenata. Posle sledi pregledanje mejlova, marketing, finansijski plan... Radim tri radna vremena i takav rad mora da da rezultat. Zarada je srazmerna uloženom vremenu. Zadovoljna sam, pronašla sam sebe u tome. Pre nekoliko dana bila sam na 95. rođendanu pacijentkinje koju je najviše brinulo da li ću ja moći da dođem - ističe Žaklina i dodaje da zasad radi sama, a u narednoj godini planira proširenje, zbog povećanog obima posla. Početnicima poručuje da je za uspeh privatnog posla potrebno dati sve od sebe, da treba imati mnogo znanja, iskustva i istrajnosti, jaku želju i volju.

Slavica Tomčić

Međunarodni kongres

DUBOKE RANE

Na Međunarodnom kongresu za lečenje dubokih rana u Ohridu Žaklina Nedeljković je predstavila svoj metod tretiranja.

- Primenjujem obloge za zarastanje, kojima je noga pacijentkinje od 70 godina u kućnim uslovima spasena od amputacije. Sada sam ja njen prijatelj do groba - priča Žaklina.

Usluge koje pruža

„MOBILNA SESTRA“:

- davanje injekcija i infuzija

- previjanje

- zamena katetera

- nega stome kod starih i bolesnih

- nega beba i porodilja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track