RODITELJI DIGLI KREDIT, A IZVRŠITELJI SINU POKUCALI NA VRATA: Plenili mu imovinu zbog oca i majke, jer im je u papirima  pisalo baš ovo
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Mogu sve da mu isprazne, a on ni kriv, ni dužan

RODITELJI DIGLI KREDIT, A IZVRŠITELJI SINU POKUCALI NA VRATA: Plenili mu imovinu zbog oca i majke, jer im je u papirima pisalo baš ovo

Društvo -

Bračni par iz malog mesta u Vojvodini doživeo je šok kada su pre dva dana sudski izvršitelji zaplenili imovinu njihovog sina, a sve zbog duga za kredit koji oni imaju.

Ispostavilo se da izvršitelji imaju pravo da oduzmu imovinu njihovog sina samo zato što su se prijavili na njegovoj adresi. A do toga je došlo nakon što im je banka pre par meseci oduzela kuću jer su ostali dužni oko 5,7 miliona dinara za stambeni kredit u švajcarcima. Kada su se preselili kod sina i promenili adresu prebivališta, čekalo ih je neprijatno iznenađenje.

foto: Aleksandar Jovanović

- Došla su dva izvršitelja i popisala veći deo nameštaja. Sve je odmah otišlo na licitaciju. Meni su savetovali da se žalim i dokažem da je to moj nameštaj ili da otkupim svoje sopstvene stvari. Ja sam od pokojne babe nasledio i kuću i nameštaj, nemam račune i nemoguće je da dokažem da su stvari moje. A jedino tako mogu da se branim na sudu. Nemam veze sa tim kreditom, niti sam im bio žirant. Ovo je potpuno besmisleno - priča ovaj Vojvođanin kome zbog duga roditelja plene imovinu.

Prema njegovim rečima, kuća u kojoj živi je stara 103 godine i nalazi se pod zaštitom države.

- Ne znam koliko puta će dolaziti izvršitelji i da li će na kraju da mi zaplene i kuću. Mogu sve da isprazne, a ja ni kriv, ni dužan. Jedino rešenje je da izbacim roditelje na ulicu, pa da me ostave na miru. Pitam se da li bi isto postupili da je majka prijavljena u hotelu. Da li bi zaplenili i tamo nameštaj? Ili da je u staračkom domu - žali se sin, i dodaje:

foto: Filip Plavčić

- Nemam izbora već da pustim da me ovako država bukvalno opljačka i da se nadam da ću uspeti da otkupim svoje sopstvene stvari.

U Komori javnih izvršitelja potvrdili su da u konkretnoj situaciji izvršitelj ima pravo da popiše pokretne stvari koje se nalaze na adresi na kojoj su prijavljeni dužnici.

- Njihov sin kao treće lice može da izjavi prigovor da su to njegove stvari i priložiti dokaze na tu okolnost. Javni izvršitelj je ispravno postupio, a na osnovu Zakona o izvršenju i obezbeđenju - kažu u Komori.

(Kurir.rs/Blic/Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Iseljavanje Gordane Radović iz stana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track