RUSKI PATRIJARH SA IRINEJOM, SRBI I RUSI SU UVEK BILI NA ISTOJ STRANI: Želimo pravedno rešavanje pitanja budućnosti Kosova i Metohije
Foto: Fonet

srpska delegacija u moskvi

RUSKI PATRIJARH SA IRINEJOM, SRBI I RUSI SU UVEK BILI NA ISTOJ STRANI: Želimo pravedno rešavanje pitanja budućnosti Kosova i Metohije

Društvo -

BEOGRAD - Delegacija Srpske pravoslavne crkve na čelu sa patrijarhom Irinejom, u sredu je u Moskvi razgovarala sa ruskim patrijarhom Kirilom, koji je izrazio nadu u "pravedno rešavanje pitanja budućnosti Kosova i Metohije", prenosi Sputnjik.

Kako navode Novosti, patrijarh Irinej je informisao domaćine o stanju na Kosovu i Metohiji, a govorilo se i o situaciji u Ukrajini.

List navodi da je delegacija SPC upoznala je domaćine kako teče unutrašnje uređenje Hrama Svetog Save na Vračaru. Oba patrijarha su izrazila nadu da će donatori obezbediti neophodan novac za taj posao.

foto: Fonet

"Hram treba da bude i simbol bratstva dvaju naroda, dveju država i dveju crkava. Kroz celu istoriju Rusi i Srbi su uvek bili na istoj strani i nikada međusobno nisu ratovali", rekao je ruski patrijarh Kiril.

On je posebno pohvalio srpskog vladiku Antonija, koji vodi naše podvorje u Moskvi, pišu Novosti.

"Vrlo je važno što vladika Antonije okuplja Srbe koji žive i rade u Rusiji, ali je bitno i to što učestvuje u crkvenom i društvenom životu u Moskvi", kazao je patrijarh Kiril i dodao da takvu ulogu ima i otac Vitalij Tarasjev u Beogradu koji vodi podvorje Ruske pravoslavne crkve.

Patrijarh Kiril se zahvalio srpskom patrijarhu što podržava rusko podvorje i u njegovom hramu obavlja bogosluženje.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track