NOVA NAGRADNA IGRA SA FISKALNIM RAČUNIMA: Drugi krug sledeće godine, nagrade još veće!
Foto: Printscreen, Beta

Spremite se

NOVA NAGRADNA IGRA SA FISKALNIM RAČUNIMA: Drugi krug sledeće godine, nagrade još veće!

Društvo -

Vlada Srbije izdvojila 78,5 miliona dinara za novi krug nagradne igre u 2018, u kojoj će biti podeljen još veći broj nagrada nego u prvom krugu

Ljubitelji popularne nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ koji ove godine nisu imali sreće da njihova koverta sa fiskalnim računima bude izvučena i dobiju neku od vrednih nagrada, imaće novu šansu već početkom 2018, kada će biti organizovan drugi krug.

Vlada Srbije u nacrtu budžeta za 2018. godinu odvojila je 78,5 miliona dinara za nagradni fond, koji bi, kako saznaje Kurir, mogao biti i veći od ovogodišnjeg, kada su izvučene 742 nagrade, među kojima i šest stanova i 50 automobila.

- Radna grupa treba da se sastane i da donese odluku o detaljima, kada će nagradna igra početi, koliko će trajati, koliko će nagrada biti i da li će pravila igre ostati ista ili će se menjati u odnosu na ovu godinu. Dobro je što je novac odvojen u budžetu za drugi krug nagradne igre, s obzirom na efekat prvog kruga, u kome je, prema istraživanjima NALED, učestvovalo 37 odsto stanovništva - kaže za Kurir Ivan Radak iz Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), koja je zajedno sa Vladom Srbije organizovala prvi ciklus nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“.

Radak ističe da su privrednici zainteresovani da učestvuju i u drugom krugu nagradne igre i spremni su da obezbede deo nagradnog fonda ukoliko to bude potrebno.

- Kompanije iz Saveza za fer konkurenciju obezbedile su tehničku robu i četiri automobila za prošlu nagradnu igru, dok je država obezbedila 46 automobila i šest stanova. Već su pokazale interesovanje da učestvuju i u drugom krugu nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ ako to bude potrebno. Cilj nam je da fond za nagrade bude isti ili veći da bi odziv građana bio dobar. U istraživanju koje je sproveo NALED 35 odsto građana se izjasnilo da bi učestvovalo u drugom krugu nagradne igre. Pokazalo se da 29 odsto građana ne ume da prepozna fiskalni račun i zato je ova nagradna igra važna - da nauče kako izgleda pravi fiskalni račun i da ga uzimaju pri svakoj kupovini - ističe Radak.

foto: Printscreen

Prema podacima Poreske uprave, prvi ciklus igre „Uzmi račun i pobedi“ u 2017. za 33 odsto je povećao broj evidentiranja preko fiskalnih kasa kod malih privrednih subjekata, dok je broj prijava građana za neizdavanje fiskalnih računa porastao za 47 odsto.

PRAVILA NAGRADNE IGRE IZ 2017.

10 fiskalnih računa ili 10 slipova trebalo je da pošalje igrač u jednoj koverti

Slipovi i računi nisu mogli da se šalju u istoj koverti

100 dinara bila je minimalna vrednost na računu ili slipu

Koverte su bile tipske i deljene su besplatno u pošti

Građani su mogli slati neograničen broj koverata

Računi su skupljani od 1. januara 2017.

Slanje računa je trajalo od 1. februara do 30. marta 2017.

Kurir / Slavica Tomčić

Foto: Printscreen, Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ANKETA: Da li skupljate fiskalne račune za nagradnu igru?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track