Nedimović u Skupštini: Za ledolomac 300 miliona iz budžeta
Foto: Beta/Milan Obradović

Rasprava

Nedimović u Skupštini: Za ledolomac 300 miliona iz budžeta

Društvo -

BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović izjavio je danas da je u budžetu za 2018. predviđeno 300 miliona dinara za nabavku ledolomaca.

"Postoje studije koje su definisale kolike su potrebe Srbije za ledolomcima na prostoru između Apatina i Beograda, gde se pojavljuje najveći problem sa ledom, dok je nizvodno od Beograda to regulisano ledolomcima Elektroprivrede Srbije i onima koje angažujemo na drugi način", kazao je Nedimović u Skupštini Srbije u kojoj je u toku rasprava o budžetu za iduću godinu.

On je najavio da će se o rešavanju problema s ledom na rekama u predstojećem zimskom periodu razgovarati na sastanku u Madjarskoj 12. decembra.

"S mađarskim i hrvatskim nadležnim organima uredićemo način funkcionisanja odbrane od leda do nabavke ledolomca", kazao je Nedimović, navodeći da se takav tip broda naručuje i nije ga lako naći u slobodnoj prodaji.

On je izrazio nadu da će i u budžetu za 2019. biti planirana nabavka još jednog ledolomca, kako Srbija u odbrani od leda ne bi zavisila od drugih zemalja, i podsetio da u toj oblasti ništa nije učinjeno poslednjih 20 godina.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta/Milan Obradović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Ledolomac "Greben" spasao Đerdap!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track