ČEKA SE LEKS SPECIJALIS: Jeftini stanovi za 500 evra pod posebnim uslovima
Foto: Shutterstock

Izmene

ČEKA SE LEKS SPECIJALIS: Jeftini stanovi za 500 evra pod posebnim uslovima

Društvo -

Stambene objekte od 500 evra po kvadratu za vojsku, policiju i službe bezbednosti štite od zloupotrebe

Izgradnja jeftinih stanova od 500 evra po kvadratu izgleda da će morati da sačeka donošenje „leks specijalisa“ kako bi ceo projekat koji je najavio predsednik Aleksandar Vučić bio u zakonskim okvirima.

To znači da će objekti namenjeni zaposlenima u vojsci, policiji i službama bezbednosti biti proglašeni javnim interesom jer te kategorije ljudi ne mogu da reše stambeno pitanje po tržišnim cenama. Gradnja tipskih stanova u šest gradova u Srbiji trebalo bi da počne na proleće 2018. godine, a učešće države u podizanju oko dva miliona kvadrata biće 250 miliona evra.

Goran Rodić iz Građevinske komore Srbije ističe da se o svemu mora voditi računa.

- Taj leks specijalis bi možda značio donošenje zakona koji će regulisati kupovinu stanova da sutra ne bi došlo do zloupotrebe. Država ih pravi namenski, nećeš moći da kupiš za 550 a prodaš, recimo, za 750 evra. Sprečiće zloupotrebe. Neće moći da ih prodaju, recimo, prvih deset godina.

On kaže da će država finansijski dobro proći.

- Država, koja će možda finansirati deo tog posla, neće biti oštećena. Vratiće im se pare sa zaradom. Direktno svi koji budu radili plaćaće poreze, doprinose, sve to puni kasu. Ovo je idealna šansa za dualno obrazovanje da deca nauče zanat i da se dobro obuče.

Kurir / M. B.

Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! EVO ZBOG ČEGA ĆE SE PUTIN UKLJUČITI U PREGOVORE BEOGRADA I PRIŠTINE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track