SRPSKI PISAC OTKRIO NAJVEĆU TAJNU RUSKE CARSKE PORODICE: Nikolaj II Romanov je sahranjen u Srbiji! ČAK NI CRKVA NE ZNA GDE MU JE GROB, ALI JA ZNAM
Foto: Dragana Udovičić

NIJE STRELJAN

SRPSKI PISAC OTKRIO NAJVEĆU TAJNU RUSKE CARSKE PORODICE: Nikolaj II Romanov je sahranjen u Srbiji! ČAK NI CRKVA NE ZNA GDE MU JE GROB, ALI JA ZNAM

Društvo -

Zvanična verzija o tome da je Nikolaj II Romanov streljan u Jekaterinburgu nije tačna, tvrdi pisac i publicista Milan Vidojević.

On otkriva u intervjuu za TV Ras otkriva kako kaže pravu istinu o carskoj porodici.

"Romanovi dobijaju lažni identitet. Nikolaj dobija identitet ruskog grofa i odlazi da živi kod šuraka u Nemačku i 1924. godine i dolazi ikognito da živi u kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca jer su oni rodbina sa Karađorđevićima i zato što je on Aleksandra imenovao za zaštitnika trona", rekao je Vidojević.

Prema njegovim rečima Nikolaj je to uradio zato što je njegov sin imao hemofiliju i nije bilo sigurno koliko će dugo da živi, da li će doživeti punoletstvo.

"Sin mu je doživeo punoletstvo, živeo je u Engleskoj kao poljski grof. Njegov sin je otprilike moj vršnjak i zove se ser Mark Grej i živ je i dan danas", rekao je Vidojević.

On ističe da kada je Nikolaj došao u kraljevinu SHS onda su donete i relikvije - Ruka Jovana Krstitelja, ikona Filermosa, čestica od Časnog krsta...

"To su lične relikvije imperatora. Ni naša ni ruska crkva nisu vlasnici relikvija", rekao je Vidojević a onda i otkrio:

"Nikolaj II Romanov je sahranjen u Srbiji. Znam gde je sahranjen ali neću da kažem... Srpska pravoslavna crkva ne zna gde je Nikolaj II sahranjen. Pa zašto samo van Rusije ima spomenik u Beogradu? Zbog čega su dva patrijarha osveštavala spomenik... To nije u duhu hrišćanske tradicije. To je bila zapravo liturgija".

DEO O ROMANOVIMA POGLEDAJTE OD 31. MINUTA EMISIJE

Kurir.rs/Ras televizija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(КУРИР ТВ) ЗАШТО ЦАР ДУШАН СИЛНИ НИКАДА НИЈЕ ПОСТАО ДУШАН СВЕТИ? Ево који су кључни разлози!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track