HOROR U BEOGRADSKOJ ŠKOLI: Moju ćerku (7) je davilo dete, učiteljica je jedva spasla!
Foto: Privatna arhiva

NASILJE u OŠ „Kralj Aleksandar I“ u Beogradu

HOROR U BEOGRADSKOJ ŠKOLI: Moju ćerku (7) je davilo dete, učiteljica je jedva spasla!

Društvo -

Učenica prvog razreda H. B. već mesecima trpi maltretiranje od devojčice iz odeljenja, a nasilje je kulminiralo nedavno, kad ju je vršnjakinja iz čista mira zamalo udavila

Da nije bilo učiteljice koja je odmah reagovala, u Osnovnoj školi „Kralj Aleksandar I“ na Novom Beogradu desila bi se tragedija, jer je učenica prvog razreda davila devojčicu iz istog odeljenja H. B., koju maltretira od prvog dana polaska u školu.

Nina Božović, majka napadnute devojčice, kaže da ne sme ni da zamisli kako bi se sve završilo da nije bilo učiteljice, koja ju je jedva spasla. Sve je odmah prijavila direktoru, pedagogu, policiji, a ćerku je odvela na lekarski pregled.

Problematično ponašanje

Uplašeno dete je i dalje u šoku i ne želi da ide u školu. Plaši se novog mučenja.

- Ćerka je prvo dolazila kući s modricama. U početku to nisam shvatala ozbiljno, jer su to ipak deca... ništa strašno. Međutim, počela je stalno da se žali na jednu istu devojčicu, koja je u programu inkluzije, pričajući da je vređa, prati i maltretira. Kad sam počela da se raspitujem, saznala sam da ta devojčica tuče i maltretira čak i učiteljicu. Situacija je kulminirala u sredu, kad su me pozvali da hitno dođem u školu - priča potresena majka.

Jeziva scena

Kad je stigla, njeno dete je bilo u šoku, uplašeno, bledo i u suzama.

- Učiteljica ju je jedva spasla. Ne znam šta je bilo, valjda moja ćerka nije htela da joj da „smoki“, a onda je ona nasrnula na nju, počela je da je juri po učionici, da je čupa za kosu, davila ju je, udarala je pesnicom u čelo. I učiteljica je bila bleda od šoka, a moja ćerka je plakala i povraćala od stresa i straha. Odmah je došla policija, ali pošto su maloletne, decu nisu mogli da saslušavaju - priča Božovićeva i dodaje da se incident desio pred kraj velikog odmora, u učionici.

- Moje dete nikad nije bilo konfliktno. Jednostavno - nije nasilna - kaže Božovićeva i dodaje da roditelji devojčice koja je napala njenu ćerku nisu hteli da razgovaraju, niti su našli za shodno da pozovu telefonom da bi se, barem, izvinili.

Direktor škole

PREDUZETE SVE MERE

Direktor OŠ „Kralj Aleksandar I“ Milan Pušica kaže za Kurir da su nadležni upućeni u ovaj slučaj.

- U školi smo preduzeli sve neophodne mere, ali o tome ne mogu da iznosim detalje. O svemu će biti obavešten Gradski sekretarijat za obrazovanje - kaže Pušica.

U MUP nam je nezvanično potvrđeno da je bilo incidenta u školi i da će slučaj biti prosleđen tužilaštvu.

Kurir / M. Branković - S. Slamnig

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI : OVO SU tri snažne poruke Vučića Srbima na Kosovu i Metohiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track