MIHAJLOVIĆ: Spremne lokacije za izgradnju jeftinih stanova
Foto: Beta/Miloš Miškov

sprema se poseban zakon

MIHAJLOVIĆ: Spremne lokacije za izgradnju jeftinih stanova

Društvo -

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da su lokacije za izgradnju stanova za pripadnike sektora bezbednosti u svih šest gradova spremne, a da će za te stanove u martu biti usvojen poseban zakon.

Ona je za Radio-televiziju Srbije objasnila će taj leks specijalis obuhvatati maksimalnu cenu stanova, model finansiranja i definisano koji pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Srbije mogu da kupuju jeftine stanove.

Ministarka je dodala da je izgradnja jeftinih stanova za bezbednjake samo prva faza, u kojoj će isprobati kako to funkcioniše, a da je osnovna ideja da se takvi stanovi grade i za umetnike i naučnike.

"Ove godine možemo da počnemo sa izgradnjom 7.500 jeftinih stanova za pripadnike MUP i vojske, jer su potrebe i mnogo veće", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je naglasila i da će do kraja godine svaka ulica u Srbiji imati "ime" i da će država za to izdvojiti pet miliona evra.

Ona je dodala i da će građani snositi "minimalan trošak" da usklade svoja dokumenta sa novim nazivima ulica koje do sada nisu imale a kojima u ličnim dokumentima stoji oznaka "nema ulicu bb".

Ministarka je dodala da oko 2,7 miliona ljudi u dokumentima ima upisano "nema ulicu bb".

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta/Miloš Miškov)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! KO ĆE DOĆI GLAVE LIDERU SOCIJALISTA?! Dačiću skočio šećer zbog stranačkog kolege!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track