SPASIMO ŽIVOTNU SREDINU: Otvoren mejl za prijavu kancerogenog otpada
Foto: PrintScreen

MINISTARSTVO apeluje

SPASIMO ŽIVOTNU SREDINU: Otvoren mejl za prijavu kancerogenog otpada

Društvo -

Ministar Goran Trivan najavljuje nastavak akcija i ističe da bez zajedničkog delovanja građana, medija i nadležnih organa to neće potpuno uspeti

U prethodnom periodu inspektori Ministarstva za zaštitu životne sredine otkrili su nekoliko lokacija na kojima je odlagan opasan i toksičan otpad, koji je mogao da izazove ekološku katastrofu.

Ministar Goran Trivan najavljuje nastavak akcija i ističe da bez zajedničkog delovanja građana, medija i nadležnih organa to neće potpuno uspeti.

- Pozivam građane da nam prijave mesta za koja sumnjaju da bi se mogao nalaziti zakopan opasan otpad. Ministarstvo je otvorilo posebnu elektronsku adresu opasniotpadŽekologija.gov.rs, a uskoro će biti otvorena i posebna telefonska linija, o čemu će javnost biti obaveštena - kaže ministar:

- Mi se nećemo zaustaviti i ovo je samo početak ovakvih akcija. Krajnje je vreme da se stane na put zločinu prema celokupnom zdravlju nacije i trovanju naše životne sredine. Ja sam vrlo uporan u tome jer sam ceo svoj život i celu svoju karijeru posvetio zaštiti životne sredine.

S. S.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

“Da se ne lažemo” o opasnom otpadu. U Srbiji 100.000 tona kancerogenog otpada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track