Najnovije vesti

KARAĐORĐEVIĆI DOBILI NASLEDNIKA: Princeza rodila sina, zvone zvona na Hramu Svetog Save!
Foto: Dragana Udovičić

Danica i Filip dobili dete

KARAĐORĐEVIĆI DOBILI NASLEDNIKA: Princeza rodila sina, zvone zvona na Hramu Svetog Save!

Društvo
13:57h

Princeza Danica Karađorđević, supruga princa Filipa, porodila se danas i dobila sina!

U čast rođenja malog princa oglasilo se 49 zvona na Hramu Svetog Save u Beogradu. 

Kraljevski dvor je saopštio da je dečak rođen u 10:30 časova i da se Danica i beba osećaju dobro.

"Sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja, zvona hrama Svetog Save zvonila su kao znak rođenja novorođenčeta kraljevske porodice Karađorđević, a ovo je prvi put u istoriji da je 49 zvona najvećeg pravoslavnog hrama na Balkanu objavilo takvo rođenje. Majka i beba se osećaju dobro", piše u saopštenju.

Princ Filip i princeza Danica su svima zahvalili na čestitkama, zajedno sa prestolonaslednikom Aleksandrom i princezom Katarinom.

"Ovo je prvo rođenje muškog deteta u kraljevskoj porodici u Srbiji nakon 90 godina kada se Nj.K.V. Princ Tomislav rodio u Beogradu. On je bio brat Njegovog Veličanstva Kralja Petra II, dede Nj.K.V. Princa Filipa", piše u saopštenju.

Zvona se čula i u manastiru Žiča

U čast rođenja sina princa Filipa Karađorđevića i njegove supruge Danice koja se porodila danas u manastiru Žiča jutros su se u 11.15 sati oglasila zvona. Igumanija manastira Žiča Jelena ovaj događaj je nazvala radosnim.

"Zvona su se oglasila na manastiru Žiča, hvala Bogu, radujemo se", rekla je igumanija Jelena. U manastiru Žiča je krunisano sedam srpskih kraljeva. Prilikom njihovog krunisanja, za svakog su pojedinačno na crkvi probijana i potom zazidana, nova vrata kroz koja je prolazio samo krunisani vladar.

Njihova Kraljevska Visočanstva Princ Filip i Princeza Danica venčali su se u Sabornoj crkvi u Beogradu 7. oktobra 2017. godine. Venčanje je služio Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Irinej. Kuma je bila Princeza Viktorija od Švedske, a kum Princ Petar.

Princ Filip izjavio je nedavno da je svaki trenutak najbolji za roditeljstvo.

"Ono u nama budi želju da napredujemo i idemo dalje u nove pobede. Pred nama je novo životno poglavlje koje dočekujemo s velikom odgovornošću kojom ćemo pristupiti svim novim dužnostima, ulogama i izazovima koje nam zajednički život donosi", rekao je Filip.

Princeza Danica se školovala u Parizu i Londonu

Princeza Danica rođena je u Beogradu 17. avgusta 1986. godine a u Parizu živi od 1992. godine, gde je završila najveći deo školovanja i studije. Diplomirala je na grafičkom dizajnu i vizuelnim komunikacijama na Akademiji primenjenih umetnosti u Parizu i paralelno na studijama Uporedne Književnosti i Slavistike na Univerzitetu Sorbona-Pariz. U Londonu, Princeza je završila master studije grafičkog dizajna i komunikacija na Čelzi koledžu za umetnost i dizajn – Univerzitet umetnosti u Londonu. Veliki deo svog detinjstva i odrastanja paralelno provodi u Beogradu, piše u saopštenju Kraljevskog dvora.

(Kurir.rs/M.B./Beta)

Foto: Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA OSTAVILI ZVANICE BEZ TEKSTA: Posle svadbene torte, mlada održala govor

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...