AMSS: Bez preke potrebe ne kretati na put
Foto: Kurir

zimski uslovi vožnje

AMSS: Bez preke potrebe ne kretati na put

Društvo -

BEOGRAD - Auto-moto savez Srbije saopštio je večeras da vozačima savetuje da, bez preke potrebe, ne kreću na put, posto ih očekuju zimski uslovi vožnje.

"Ukoliko ipak moraju, naš savet je da to učine isključivo sa dobrim zimskim gumama i kompletnom zimske opremom, kao i da prilikom putovanja, koristite puteve prvog prioriteta", navodi se u saopštenju.

Niske temperature i jak mraz i dalje uslovljavaju usporen saobraćaj, što od vozača zahteva maksimalnu opreznost i strogo poštovanje svih saobraćajnih propisa, a to podrazumeva ograničenu brzinu kretanja uz držanje većeg, odnosno, bezbednog odstojanja između vozila, dodaje AMS.

foto: Beta/Dragan Gojić

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

Na graničnim prelazima "Bačka Palanka", "Šid", "Ljuba" i "Sot", obustavljen saobraćaj za teretna motorna vozila na ulazu i izlazu, od strane hrvatskih graničnih organa, a zbog vremenskih uslova u Hrvatskoj.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kolovoz od Zrenjanina ka Melencima je potpuno zaleđen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track