MIHAJLOVIĆ SA KINESKIM AMBASADOROM: Napreduju radovi na deonici Koridora 11 Surčin-Obrenovac
Foto: Ministarstvo Građevinarstva Saobraćaja I Infrastrukture

RAZGOVORI O PROJEKTIMA

MIHAJLOVIĆ SA KINESKIM AMBASADOROM: Napreduju radovi na deonici Koridora 11 Surčin-Obrenovac

Društvo -

BEOGRAD - Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila danas na sastanku sa ambasadorom Kine Li Mančangom da je izgradnja Koridora 11 od velike važnosti za Srbiju i pohvalila dobro napredovanje radova na deonici Surčin-Obrenovac.

Kina najviše infrastrukturnih projekata realizuje sa Srbijom, rečeno je na sastanku Mihajlovićke i Mančanga u Vladi Srbije.

Oni su razgovarali o saradnji dve zemlje na realizaciji zajedničkih infrastrukturnih projekata, saopštilo je ministarstvo.

"Na samitu Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, u novembru u Budimpešti, potpisali smo komercijalni ugovor za deonicu Koridora 11 od Preljine do Požege i nadamo se što skorijem potpisivanju i ugovora o finansiranju za tu deonicu", rekla je Mihajlović.

Dodala je i da je dogovoreno da kineski i srpski inženjeri što pre počnu s izradom projektne dokumentacije.

Ambasador Mančang je zahvalio potpredsednici vlade i njenom timu na velikom radu i angažovanju na realizaciji infrastrukturnih projekata.

"Između Kine i Srbije najviše je zajedničkih infrastrukturnih projekata, a najveći broj tih projekata je u resoru za koji je nadležna potpredsednica vlade Zorana Mihajlović", rekao je Mančang.

Sastanku je prisustvovao i direktor kineske kompanije CRBC za Srbiju Džang Sjaojuen, jednog od kineskih izvođača angažovanih na izgradnji autoputa na Koridoru 11.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track