ZAVRŠNI OKRUGLI STO O USTAVNIM AMANDMANIMA Brnabićeva: Interes građana je najvažniji
Foto: Fonet

Javna rasprava u Palati Srbija

ZAVRŠNI OKRUGLI STO O USTAVNIM AMANDMANIMA Brnabićeva: Interes građana je najvažniji

Društvo -

Premijerka Ana Brnabić poručila je danas da interes građana Srbije mora biti na prvom mestu u procesu izmena Ustava i traženja balansa između nezavisnosti i odgovornosti sudstva.

foto: Vlada Šporčić

Podsetila je da je proces promene Ustava u oblasti pravosuda počeo pre devet meseci, te istakla da se to radi zbog građana Srbije, ali i reformi koje su u toku.

"Sve reforme koje smo uradili mogu da padnu u vodu ako nemamo sudstvo koje je efikasno i koje daje sigrunost i stabilnosti građaninu Srbije, ali i privredi, investitorima, preduzetinicma, malim i srednjim preduzećima. Zato je ovo važno za Srbiju", istakla je Brnabić na završnom okruglom stolu javne rasprave o ustavnim amandmanima koje je predložilo Ministarstvo pravde u Palati Srbija.

Kuburovićeva: Ni govora o povlačenju predloga Ustavnih amandmana

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da predlog izmena Ustava Srbije koje se odnose na pravosuđe, neće biti povučen.

foto: Fonet

"O povlačenju teksta nema reči. To je nešto iza čega ministarstvo čvrsto stoji", rekla je Kuburović na poslednjem okruglom stolu u drugom ciklusu javne rasprave o Ustavnim amandmanima i dodala da se novi predlog sigurno neće pisati od početka, već da će radni tekst biti dopunjen predlozima koje je ministarstvo dobilo.

(Kurir.rs/Agencije/Foto: Fonet/Nenad Đorđević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track