ODRŽANA SEDNICA: Pokrajinska vlada predložila 25. novembar za Dan Vojvodine
Foto: Printscreen

tekst predlog biće objavljen na sajtu

ODRŽANA SEDNICA: Pokrajinska vlada predložila 25. novembar za Dan Vojvodine

Društvo -

NOVI SAD - Pokrajinska vlada predložila je na današnjoj sednici da Dan Vojvodine bude 25. novembra, kada je 1918. godine Velika narodna skupština u Novom Sadu proglasila prisajedinjenje vojvodjanskih oblasti Kraljevini Srbiji.

Na sednici je utvrđen i program javne rasprave o Nacrtu pokrajinske skupštinske odluke o utvrđivanju i svečanom obeležavanju Dana Vojvodine i drugih dana od pokrajinskog značaja.

Pokrajinska vlada je predložila da se obeležavaju i 15. maj, povodom Majske skupštine održane u Sremskim Karlovcima 1848. godine, na kojoj je, kako je navedeno u saopštenju, "proglašeno stvaranje Srpske Vojvodine", te 10. decembar - Međunarodni dan ljudskih prava, kada su Ujedinjene nacije 1948. godine usvojile Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima.

Prema usvojenom programu, javne rasprave biće održane od 1. do 30. aprila, i to 3. aprila u Rumi, 10. aprila u Zrenjaninu i 17. aprila u Novom Sadu.

Tekst predloga odluke biće objavljen na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama (www.kultura.vojvodina.gov.rs).

Primedbe, predloge i sugestije zainteresovani mogu da dostave Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama na e-mail danapv@vojvodina.gov.rs ili poštom na adresu sekretarijata.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track