POTRESLA NAS JE VEST O VELIKOM GUBITKU LJUDI, POGOTOVO DECE: Brnabić uputila telegram saučešća Medvedevu nakon stravičnog požara u tržnom centru
Foto: Dragana Udovičić, Fonet/AP

Tragedija u ruskom gradu Kemerovu

POTRESLA NAS JE VEST O VELIKOM GUBITKU LJUDI, POGOTOVO DECE: Brnabić uputila telegram saučešća Medvedevu nakon stravičnog požara u tržnom centru

Društvo -

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputila je telegram saučešća predsedniku Vlade Ruske Federacije Dmitriju Medvedevu povodom velike tragedija koja se dogodila kada je u tržnom centru u ruskom gradu Kemerovu izbio požar, objavila je vladina kancelarija za saradnju sa medijima.

"U ime građana, Vlade Srbije i u svoje ime, izražavam najdublje saučešće Vama, porodicama nastradalih i celom državnom vrhu Ruske Federacije.

Veoma nas je potresla vest o velikom gubitku ljudi, pogotovo dece u stravičnom požaru. Teško je naći reči utehe za porodice i prijatelje stradalih.

Nadam se da ćete naći snage i pružiti podršku onima koji su izgubili svoje najmilije“, rečeno je u telegramu saučešća premijerke Brnabić ruskom premijeru Medvedevu.

Saučešće Gojkovićeve u ime Narodne skupštine

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković uputila je telegrame saučešća predsedniku Državne dume Ruske Federacije Vjačeslavu Volodinu i predsednici Saveta Federacije Valentini Matvijenko, povodom stravičnog požara u Kemerovu, saopštio je kabinet Gojkovićeve.

foto: Dragana Udovičić

"Sa nevericom i tugom smo primili tešku vest o vatrenoj stihiji u Kemerovu koja je odnela veliki broj života, među kojima i mnogo dečjih. U ime Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje lično ime, upućujem vama, poslanicima i građanima Ruske Federacije povodom ove tragedije najdublje saučešće. Molim Vas da prenesete želje za brz oporavak povređenima, kao i izraze iskrenog saučešća porodicama nastradalih", kaže se u saopštenju.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Dragana Udovičić, Fonet/AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Najveći požari u istoriji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track