HAPŠENJE SEKTAŠA Princeza Jelisaveta Karađorđević: Moja unuka i dalje nije bezbedna
Foto: Aleksandar Jovanović

Strah posle hapšenja

HAPŠENJE SEKTAŠA Princeza Jelisaveta Karađorđević: Moja unuka i dalje nije bezbedna

Društvo -

Indija misli da je sve u redu, ali nije tako. Čujemo se svakog dana. Brinem se. Očekujem hapšenje svih članova ozloglašene grupe, kaže Jelisaveta

Princeza Jelisaveta Karađorđević i dalje je u strahu za svoju unuku Indiju (26), koja je 2011. godine upala u kandže opasne sekte NXIVM (Neksijum), a čiji je vođa Kit Ranijer (57) uhapšen pre nekoliko dana u Meksiku.

Ona za Kurir kaže da očekuje da u narednom periodu budu uhapšeni i ostali članovi ozloglašene grupe, ali se boji za svoju unuku, koja, kako kaže, i dalje ima posledice.

Posledice

- Indija radi u jednom restoranu u Njujorku. Nas dve se čujemo svakog dana, ponekad i dva puta dnevno. Ona misli da je dobro, da je bezbedna i da je sve u redu, ali ja to ne mislim. Osećam da nije u redu, ona je odsutna, nije potpuno prisutna i kao da je u svom svetu, brinem se. To su posledice koje ima. Ovo je veoma teška situacija za nas i jedva čekam da odem u Ameriku i da je vidim - kaže princeza Jelisaveta.

Indija
Indijafoto: Printscreen

Ona će za koji dan, čim se dogovori sa svojom ćerkom, Indijinom majkom Katarinom Oksenberg, da kupi karte i otputuje za Njujork. Inače, Indija telefon priča sa bakom, ali ne i sa majkom.

- Čuje se samo sa mnom. Ponekad unuka i baka imaju posebnu veze. I ja sam sa svojom bakom imala blizak odnos i uvek sam zvala nju kada sam imala neke posebne situacije. Tako je i Indija oduvek bliska sa mnom i još od njenog rođenja imamo najbolji odnos - kaže princeza Jelisaveta.

Neće u Srbiju

Ona dodaje da nisu razmišljali o tome da unuka posle svega što se dešavalo dođe u Srbiju na neko vreme.

Katarina Oksenberg je prtedhodno izjavila da je mesecima radila na tome da pravda pobedi i da je podržavala hapšenje Ranijera.

- Želim da moja ćerka zna da je volim i da je želim ponovo u svom životu - kazala je Katarina, a prenosi američki magazin Pipl.

Katarina Oksenberg
Katarina Oksenbergfoto: Nemanja Pančić

Katarina Oksenberg

SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE

Sekta u koju je upala Indija je ozloglašena, a prema tvrdnjama njene majke Katarine, osobe uvučene u nju se podvrgavaju psihičkom i fizičkom nasilju, pri čemu su sve u predelu genitalija žigosane inicijalima osnivača Kita Ranijera. Ona tvrdi da je Ranijer članice primoravao na seks.

Kurir / S. S.

Foto: Aleksandar Jovanović, Printscreen, Nemanja Pančić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track