OBAVITE KUPOVINU NA VREME: Evo kako će raditi prodavnice, pijace i ugostiteljski objekti za Uskrs
Foto: Profimedia

PRAZNIK

OBAVITE KUPOVINU NA VREME: Evo kako će raditi prodavnice, pijace i ugostiteljski objekti za Uskrs

Društvo -

BEOGRAD - Za vreme uskršnjih praznika, zanatski, trgovinski i ugostiteljski objekti u Beogradu radiće prema utvrđenom praznicnom rasporedu.

Prodavnice "Maksi", "Tempo" i "Šop end go" danas su otvorene do 18 .00 sati, sutra i u ponedeljak radiće redovno, dok je u nedelju, na Uskrs, 8. aprila biti zatvorene.

Na Uskrs će biti zatvoreni svi "Merkatorovi" hipermarketi, "Roda" marketi i prodavnice "Idea", a danas i sutra ti objekti radiće redovno. Marketi DIS-a u okviru tržnih centara danas rade do 19.00 sati, a ostali se zatvaraju u 20 sati. I za njih će Uskrs biti neradan dan, ali će sutra i u ponedeljak raditi redovno.

Maloprodajni objekti "Univereksporta" danas, sutra i u ponedeljak rade redovno, a u nedelju će biti zatvoreni.

foto: Profimedia

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena, istaknu na vidnom mestu objekta najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Tržni centri "Ušće", "Delta siti" i "Big Fashion", "Stadion" i "Rajićeva" otvoreni su danas od 10 do 18 sati, sutra i u ponedeljak do 22 sata, a u nedelju će biti zatvoreni, osim što će bioskopi "Sinepleks" raditi od 10.30 do jedan sat posle ponoći.

Gradske pijace danas i sutra rade uobičajeno od šest do 19 sati.

Zelene pijace u nedelju, 8. aprila na Uskrs, neće raditi, osim pijaca "Zemun", "Banovo brdo", "Bele vode", "Dušanovac" i "Gornja Varoš", koje će raditi od šest do 13.00 sati.

U ponedeljak, 9. aprila, sve pijace radiće skraćeno od 6 do 13 sati.

"Veletržnica Beograd" će za praznike raditi neprekidno, od 00 do 24 sata.

Garaža na pijaci "Zeleni venac" neće raditi u nedelju, 8. aprila, dok će ostalim danima raditi po redovnom radnom vremenu.

foto: Profimedia

Otvoreni tržni centar "Novi Beograd" danas i sutra radiće po redovnom radnom vremenu od 8 do 16 sati, a u nedelju i ponedeljk, 8. i 9. aprila, neće raditi.

Vozila javnog gradskog prevoza od danas do ponedeljka saobraćaju po nedeljnom redu vožnje.

U zoniranim delovima grada tokom praznika parking se neće naplaćivati.

I Pošte će raditi po izmenjenom radnom vremenu, svih prazničnih dana 24 sata dežuraće Glavna pošta u Takovskoj ulici, a pošta u Savskoj 2 radiće od 8 do 15 sati.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada radiće od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića, koji se nalaze u stambenim zgradama, u petak i subotu, 6. i 7. aprila, mogu da počnu sa radom najranije od 6.00 sati.

foto: Profimedia

Ti objekti mogu da rade najduže do jedan sat posle ponoći, ali muziku mogu da emituju najduže do 24 sata. Ostalim prazničkim danima rade od 6 do 24 sata i emituju muziku najduže do 23 sata.

Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića, koji se ne nalaze u stambenim zgradama, mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena od 00 do 24 sata.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Profimedia, ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track