PROGON KAO USUD: Predavanje i tribina Pokreta obnove Kraljevine Srbije
Foto: POKS

projekat "U ime naroda!"

PROGON KAO USUD: Predavanje i tribina Pokreta obnove Kraljevine Srbije

Društvo -

KRAGUJEVAC - Predavanje i tribina "Dva veka zatiranja političkih protivnika" održana je u Sali Skupštini grada Kragujevca, u organizaciji Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

- Ako se samo i površno osvrnemo na istoriju Srbije u modernom dobu vidimo neprekidan niz političkih ubistava, zabrana, cenzure i progona - rekli su predavači pokušavši da odgovore koje su razmere ovih progona i ubistava u odnosu na druge narode, te kakvo je bilo iskustvo i sudbina mislećih i slobodnih ljudi u Srbiji.

O ovoj važnoj i aktuelnoj temi na predavanju kroz multimedijalni program govorio je dr Srđan Cvetković, dramski pisac sa gostima. Mirkom Čirizom, predsednikom POKS I državnim sekretarom u Ministarstvu pravde i Žikom Gojkovićem, narodnim poslanikom.

Program je deo projekata "U ime naroda!" koji je nastavak izložbe o žrtvama komunističkog režima u Srbiji i dugogodišnjim, kako su rekli prgnizatori “ tabu temama”: likvidaciji narodnih neprijatelja, političkim suđenjima, Golom otoku i drugim logorima, progonu kulaka u vreme prinudnog otkupa i kolektivizacije.

(Kurir.rs / D. I. Foto: Poks)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track