Najnovije vesti

SRBIJO SPASI NIKOLU! OVO JE POSLEDNJA ŠANSA ZA IZLEČENJE! Agresivna leukemija se vratila, nova metoda lečenja je JEDINI SPAS! POMOZIMO SVI DA MLADIĆ OZDRAVI!
Foto: Budi Human

pomozimo

SRBIJO SPASI NIKOLU! OVO JE POSLEDNJA ŠANSA ZA IZLEČENJE! Agresivna leukemija se vratila, nova metoda lečenja je JEDINI SPAS! POMOZIMO SVI DA MLADIĆ OZDRAVI!

Društvo

Nikola Stanišić Driga (23), i dalje vodi životnu bitku sa akutnom limboplastnom leukemijom, o čemu je Kurir pisao, i još uvek se nalazi na klinici u Nemačkoj, u gradu Flensburgu.

Drigi je urađena transplantacija koštane srži u decembru prošle godine, ali se agonija nastavila, jer se, pored brojnih drugi zdravstvenih komplikacija leukemija preselila na kožu. Onda se pokazalo još nešto strašnije. U mnoštvu analiza, praćenja Nikolinog zdravstvenog stanja nakon dve nedelje, početkom aprila, rezultati su pokazali da se leukemija vratila u koštanu srž.

Tim lekara je dao predlog za dalje lečenje antitelima, ali se za sada ne da li će biti potrebna jedna ili dve doze, jer to zavisi od prisutnosti bolesti. Zatim se planira davanje limfocita donora, od koga su primljene matične ćelije.

foto: Budi Human

Ne zna se tačno ni koliko će vremena da traje ova faza lečenja jer kod kancera se nikada u potpunosti ne zna u kom smeru i kojim tokom će se bolest odvijati.

Samim tim, potrebno je još novca, i to oko 194 000 evra. Kurir je već pisao o Driginoj borbi za život, i zato ponovo pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu koliko su u mogućnost. Nova metoda lečenja pokazala se kao veoma efikasna, i veliki broj pacijenata je izečen. Međutim, za ovaj specijalni metod neophodna su novača sredstva.

Nikola i pored svih nedaća koje ga prate još ne posustaje, hrabar je i odlučan da pobedi bolest. Veruje da je ovo finalna bitka iz koje će izaći kao pobednik!

foto: Kurir

Prvi ozbiljan problem u Nikolinom lečenju u Nemačkoj nastao je odmah nakon prve hemoterapije. Leukemija je kod njega bila toliko agresivna i jaka da se tokom te dve nedelje kad se organizam odmara od hemoterapije terpije 70% vratila u krv. Dešava se ponekad da se leukemija vrati u nekom malom procentu, ali jako retko tako agresivno.

Iscrpljenog od tog prvog tretmana koje praktično nije imalo koristi, lekari su Nikolu odmah stavili na novu turu hemoterapije, sa idejom da se nakon toga ne čeka ni dan, već pravo da se sa nje krene na transplataciju. Takva praksa je rizična jer tako slab organizam može da odbije ćelije donora čak i ako su one jako kompatibilne. Driga, ipak, nije imao izbora.

Tako je mesec i po dana nakon planiranog datuma, nakon dva seta hemoterapija i transplatacije Nikola završio sa osnovnim lečenjem.

Sreća u celoj priči je bila u tome što je jako brzo pronađen odgovarajući donator i posle dve nedelje rezultati su pokazali da je Nikolin organizam prihvatio donirane matične ćelije.

U to vreme Nikolin organizam je bio već previše iscrpljen terapijama i transplatacijom pa zapatio GVHD sa crevima i tešku upalu pluća koja je praktično trajala dva meseca sa manjim ili većim oscilacijama.

Nikola se tako praktično na dnevnoj bazi selio iz stana na kliniku, a porodica Stanišić je u međuvremenu prodala svoj stan u Subotici da bi iznajmili stan u Flensburgu da bi mogli da budu sa Nikolom tokom lečenja.

Početkom ove godine, Nikola je na sve to imao i težak grip, kao i Citomegalo virus koji prati takva lečenja. Konačno, poslednji rezultat je pokazao da se Drigi leukemija preselila se iz krvi na kožu .

Prognoze je teško dati, Nikolina krv je sada i dalje dobro, ali je, iako potpuno iscrpljenog organizma već započeo novi četvoronedeljni set zračenja na klinici u Flensburgu. Posle toga ide nova terapija limfocitima donatora koštane srži.

Drugi problem je što je novac iz fonadacije Budi Human za lečenje potrošen u terapiji, transplataciji i bolničkim danima, takođe ni novca za boravak Stanišića sa svojim sinom više nema, tako da je ostalo da još jednom pomognemo da se Nikola izbori sa leukemijom do kraja. Ako možete, pošaljite SMS sadržine "366" na 3030. ili šerujte.

foto: Budi Human

KAKO MOŽETE DA POMOGNETE NIKOLI STANIŠIĆU

* Upišite 366 i pošaljite SMS na 3030

* Dinarski račun 160-483618-51

* Devizni račun 00-540-0002310.0

* IBAN: RS35160005400002310055

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...