Najnovije vesti

NOVA DRAMA NA NEBU IZNAD BEOGRADA: Preminuo putnik kom je pozlilo na letu iz Istanbula za Frankfurt, turski erbas vanredno sleteo na BG aerodrom
Foto: Dragana Udovičić

Treće prinudno sletanje na beogradski aerodrom

NOVA DRAMA NA NEBU IZNAD BEOGRADA: Preminuo putnik kom je pozlilo na letu iz Istanbula za Frankfurt, turski erbas vanredno sleteo na BG aerodrom

Društvo

Na aerodromu kažu da avion još nije poleteo.To je tokom ovog vikenda treće vanredno sletanje aviona na aerodrom "Nikola Tesla"

BEOGRAD - Avion erbas A320 jedne turske kompanije, koji je saobraćao na relaciji Frankfurt - Istanbul, vanredno je danas sleteo na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu zbog putnika kojem je pozlilo, saopštio je aerodrom.

Putnik je preminuo uprkos ukazanoj lekarskoj pomoći, rečeno je u MUP.

I u Hitnoj pomoć su rekli da su primili poziv u 10.45 zbog putnika koji je imao bol u gradima i otežano disanje, da je aerodromska lekarska pomoć obavila reanimaciju, ali da je Hitna pomoć samo mogla da konstatuje smrt.

Na aerodromu kažu da avion još nije poleteo. Kako je prethodno saopštio aerodrom, ekipa Hitne pomoći je intervenisala, a 120 putnika u avionu čeka nastavak putovanja. Sve dežurne ekipe beogradskog aerodroma reagovale su pravovremeno i u skladu sa predviđenim procedurama.

Profesionalna i brza reakcija aerodromskih ekipa razlog je sve češćeg izbora beogradskog aerodroma za prinudno sletanje, navedeno je u saopštenju. To je tokom vikenda treće vanredno sletanje aviona na aerodrom "Nikola Tesla".

Avion je danas u 10.56 časova sleteo na beogradski aerodrom. Ekipa Hitne pomoći je intervenisala, a 120 putnika su u avionu gde čakaju nastavak putovanja.

U subotu je avion tipa boing 737-783 skandinavske avio kompanije SAS na liniji Stavanger- Hanija prinudno sleteo na aerodrom Nikola Tesla, u 8.42 sata, zbog putnice kojoj je bila potrebna medicinska pomoć, a prethodno je u u 6.36 sati sleteo avion tipa erbas A350-900 kompanije Thai Ervejz, koji je saobraćao na relaciji Bangkonk -Milano zbog toga što je jednom putniku pozlilo.

(Kurir.rs/Tanjug/Dragana Udovičić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...