IZBOR REKTORA: Za čelno mesto Univerziteta u Beogradu ostalo troje kandidata
Foto: Zorana Jevtić

Dobili podršku

IZBOR REKTORA: Za čelno mesto Univerziteta u Beogradu ostalo troje kandidata

Društvo -

Prof. dr Ivanka Popović sa Tehnološko-metalurškog fakulteta dobila je podršku 38 fakulteta i instituta, prof. dr Aleksandar Lipkovski sa Matematičkog fakulteta 34, a prof. dr Miloš S. Nedeljković sa Mašinskog dobio je podršku 27 fakulteta i instituta

BEOGRAD - Za mesto novog rektora Univerziteta u Beogradu u konkurenciji su ostala sva tri kandidata koja su predložena, jer su svi dobili potrebnu podršku u izjašnjavanju ukupno 42 fakulteta i instituta.

Prof. dr Ivanka Popović sa Tehnološko-metalurškog fakulteta dobila je podršku 38 fakulteta i instituta, prof. dr Aleksandar Lipkovski sa Matematičkog fakulteta 34, a prof. dr Miloš S. Nedeljković sa Mašinskog dobio je podršku 27 fakulteta i instituta.

Svi su dobili daleko više od potrebne saglasnosti trećine fakulteta i instituta, koji su imali pravo da podrže do tri kandidata, što su mnogi i učinili, pa će tako sva tri kandidata biti na listu o kojoj će se 16. maja izjašnjavati Senat Univerziteta.

Članovi Senata će se izjašnjavatin sve dok jedan od kandidata ne bude dobio više od polovine glasova.

Ime jednog kandidata za rektora i lista kandidata za prorektore biće upućeni Savetu Univežiteta u Beogradu, koji do 29. maja treba da izabere novo rukovodstvo našeg najvećeg univerziteta, navodi list.

Novi rektor i prorektori stupiće na dužnost 1.oktobra, kada počinje nova školska godibna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track