Najnovije vesti

PRODAJA 30 PROPALIH LEČILIŠTA: Država počela privatizaciju, prva ide Kuršumlijska banja
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Odluka

PRODAJA 30 PROPALIH LEČILIŠTA: Država počela privatizaciju, prva ide Kuršumlijska banja

Društvo

Pored Kuršumlijske banje, u prvom redu privatizacije su i Specijalna bolnica Bujanovac, Banja Koviljača, Niška, Zlatibor, Sokobanja, Ribarska, "Merkur" u Vrnjačkoj banji, "Gejzir" u Sijarinskoj, Institut za lečenje i rehabilitaciju u Niškoj banji i "Termal" u Vrdniku

BEOGRAD  - Republička direkcija za imovinu i i Republički fond za PIO oglasili su prodaju 30 propalih lečilišta u Srbiji, a prvo će biti privatizovan banjski kompeks "Žubor" u Kuršumlijskoj banji.

Banjski kompleks "Žubor" će dobiti novog vlasnika, ali izvorište geotermalne vode ostaje u državnom vlasništvu.

Pored Kuršumlijske banje, u prvom redu privatizacije su i Specijalna bolnica Bujanovac, Banja Koviljača, Niška, Zlatibor, Sokobanja, Ribarska, "Merkur" u Vrnjačkoj banji, "Gejzir" u Sijarinskoj, Institut za lečenje i rehabilitaciju u Niškoj banji i "Termal" u Vrdniku.

Oglašen hotel "Žubor" u Kuršumlijskoj banji, zauzima površinu od oko 16.000 kvadratnih metara sa pratećim objektima i 95.902 kvadratna metra zemljišta, a početka cena za ceo banjski kompleks je oko 2,6 miliona evra.

Profesor sa Instituta ekonomskih nauka Božo Drašković smatra da problem Kuršumlijske banje leži u tome što nije utvrdjeno ko je njen vlasnik, kao i to što država ne može da oglašava prodaju nečega što nije u njenom vlasništvu, već je to imovina PIO fonda.

Kuršumlijsko preduzeće "Planinka", koje upravlja sadržajima u Prolom i Lukovskoj banji, navodi da jesu zainteresovani za Kuršumlijsku banju, ali im je tražena cena previsoka jer su neophodna velika ulaganja u tu banju.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...