DUŽNICI U ŠVAJCARCIMA POČINJU ŠTRAJK: Gladovaćemo dok se sud ne izjasni
Foto: Efektiva

Nemoć

DUŽNICI U ŠVAJCARCIMA POČINJU ŠTRAJK: Gladovaćemo dok se sud ne izjasni

Društvo -

Zaduženi građani koji se već tri godine nalaze u neizdrživoj situacije zbog kredita koje su uzeli u švajcarskim francima najavili su da će sutra tačno u podne započeti protest i štrajk glađu isped Ustavnog suda.

Reč je o članovima Centra za zaštitu korisnika bankarskih usluga "CHF Srbija". Nakon protesta isped Ustavnog suda okupljeni će krenuti u protesnu šetnju do Poverenika za inforamacije od javnog značaja, Ministarstva Finansija i na kraju do Vrhovnog kasacionog suda gde će ostati dok god taj sud ne donese svoj stav o kreditima u švajcarcima.

- Nećemo se pomeriti dok ne dobijemo crno na belo šta VKS misli o ovim kreditima. Mi ni jednom radnjom ne želimo da utičemo na odluke bilo kog suda, ali više vremena za čekanje nemamo. Nakon tri godine čekanja VKS ne daje nikakve signale, a osnovni sudovi odugovlače postupke čekajući na odluku VKS. Ovim protestom stavljamo tačku na čekanje - rekla je advokat Jelena Pavlović i najvaila da će štajk glađu započeti dvojica članova upravnog odbora udruženja.

foto: A. Mlakar

Ona je istakla da je korisnicima kredita, čije su rate već tri godine veće nego plate, svejedno da li će im stan oduzeti banka ili neko od preduzeća kojima duguju za račune. Proslavljena rukometašica Svetlana Ceca Kitić, kojoj banka preti prodajom stana zbog neizmirenih rata u švajcarcima, kaže da podržava protest. - Ako mi zdravstveno stanje dozvoli doći ću na protest. Ja štajkujem glađu danima i zdravstveno stanje mi nije dobro - rekla je Kitićeva.

Kurir.rs/ S. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track