SUDIJE MI OTELE DEDOVINU VREDNU 300.000 EVRA: Mladenovčanin Tomislav Soskić i očaju!
Foto: Privatna Arhiva

Jadi

SUDIJE MI OTELE DEDOVINU VREDNU 300.000 EVRA: Mladenovčanin Tomislav Soskić i očaju!

Društvo -

Zemljišni i knjiški vlasnik kuće i lokala od 322 kvadrata navodi da mu je ova nekretnina, u kojoj je rođen, nepravedno oduzeta

Tomislav Soskić je ostao bez svoje dedovine, kuće u kojoj je odrastao i lokala u centru Mladenovca, od ukupno 322 kvadratna metra, i to zbog ujdurme pravosudnih organa.

On tvrdi da je Biljana Stevanović, sudija Osnovnog suda u Mladenovcu, 2015. donela rešenje kojim od njega traži da prevede svoj objekat i dvorište na treće lice. Posebno je simptomatično to što je to „treće lice“ Srđan Isaković, rođeni brat predsednika ovog suda Saše Isakovića, koji je na ovaj način dobio nepokretnost čija je tržišna cena 300.000 evra!

Kriminalni rad

- Ja sam zemljišni i knjiški vlasnik, a traženo mi je da prevedem svoj objekat i dvorište na rođenog brata predsednika suda, kome je navodno moje imanje prodao AD „Kosmaj“, nekada društveno preduzeće. Srđan Isaković je moje imanje 2005. „kupio“ od nevlasnika, a pitanje je da li je uopšte bilo šta i plaćeno, ili ako jeste, po kojoj ceni. To je urađeno s prethodnim znanjem da je to moje i svesnom namerom da se čini nešto mimo zakona - priča Soskić za Kurir.

foto: Privatna Arhiva

On je ostao zatečen kada je sud doneo rešenje o vlasništvu, a da AD „Kosmaj“ nikada nije stekao pravo svojine nad navedenim objektima, što dokazuje odbijeni zahtev za upis prava svojine AD „Kosmaju“ kao pravnom sledbeniku DP „Kosmaja“. Inače, DP „Kosmaj“ je sedamdesetih godina bespravno koristio Soskićeve prostorije, ali nikada nije postao vlasnik.

- Piše da je zbog nepostojanja pravno valjanih dokaza o sticanju vlasništva nad ovim objektima „Kosmaj“ odbijen da bude upisan kao vlasnik. Uprkos tome, sudija donosi rešenje da taj isti „Kosmaj“, nevlasnik, prodaje moju dedovinu rođenom bratu predsednika suda. To je kriminalni rad suda i primer frapantnog kršenja ljudskih prava. Čista otimačina - priča Soskić.

Ide do Strazbura

Sve ove godine nesrećni čovek može samo da gleda u kuću u kojoj je odrastao, dok Saša Isaković, kako Soskić tvrdi, lokal izdaje i za to uzima veliki novac. Soskić je pravdu potražio i u drugim institucijama, ali bezuspešno. Ipak, kaže da neće odustati dok ne povrati svoju dedovinu. On je 27. marta Višem javnom tužilaštvu podneo krivičnu prijavu protiv Biljane Stevanović i Srđana i Saše Isakovića.

- Ne znam šta treba da radim, da li da štrajkujem glađu ili da uzmem zakon u svoje ruke, na šta me pravosudni sistem tera - pita se on i dodaje da mu je nada Kasacioni sud, u kome se predmet nalazi, a sledeći korak je žalba Sudu za ljudska prava u Strazburu.

Osnovni sud u Mladenovcu

BESPREDMETNO SUMNJATI U SUDSKE ODLUKE

U Osnovnom sudu u Mladenovcu kažu za Kurir da je bespredmetno upuštati se u pravilnost činjeničnog stanja koje je utvrdio ovaj sud, to jest dovođenja u sumnju da li su, kako kažu, činjenice pravilno utvrđenje ili ne.

- Slobodno sudijsko uverenje predstavlja jedno od najvažnijih načela parničnog postupka, a ogleda se u utvrđivanju činjenica na osnovu slobodne ocene dokaza. Odredbom člana 22 Zakona o sudijama, sudija je slobodan u zastupanju svog shvatanja u utvrđivanju činjenica i primene prava, o svemu ovome odlučuje da nije dužan da ikome, pa ni drugim sudijama i predsedniku suda objašnjava svoja pravna shvatanja i utvrđeno činjenično stanje, izuzev u obrazloženju odluke ili kada to zakon posebno nalaže - navode u Osnovnom sudu u Mladenovcu. Od ovog suda nismo dobili kontakt telefone pomenutih sudija.

Kurir / Silvija Slamnig

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track