STEFAN CVETKOVIĆ I PRE 11 GODINA UZBURKAO JAVNOST: Tvrdio da je svedok otmice na putu kod Kovina
Foto: Printscreen/N1

bio vlasnik lokalne televizije

STEFAN CVETKOVIĆ I PRE 11 GODINA UZBURKAO JAVNOST: Tvrdio da je svedok otmice na putu kod Kovina

Društvo -

Novinaru Stefan Cvetković, čiji je nestanak pre nekoliko dana izazvao opsežnu potragu u kojoj su učestvovale policija, BIA i helikopteri, ovo nije prvi put da diže javnost na noge. Slično se dogilo i pre 11 godina, kada je tvrdio je bio svedok otmice, a priča koju je plasirao u medijima simptomatično podseća na ovu čiji smo svedoci bili poslednjih dana. Zanimljivo je i da je ishod - gotovo identičan.

Stefan Cvetković je 2007. godine bio vlasnik lokalne TNT televizije. Tada je alarmirao medije navodima da je video ljude u civilu koji odvode čoveka kome je na glavu navučena crna kapa.

foto: Printscreen/N1

On je tada rekao da je dobio anonimnu dojavu da se nešto dešava na putu ka Kovinu, da je tamo i krenuo, ali da su njegov automobil zaustavile neidentifikovane osobe sa dva crna džipa koja su bila potpuno neobeležena, bez vidnih tablica. Oni su mu navodno rekli da se vrati.

- Pošto smo dobili ponovo potvrdu informacije od ljudi iz obližnjeg vikend naselja da se 'nešto dešava' u tom delu Deliblatske peščare, uputili smo se jednim drugim putem do navedenih objekata. Kada smo tamo stigli, uočili smo privođenje jedne osobe sa kapuljačom na glavi, a posle manje od deset minuta iz tog objekta se pojavilo još nekoliko osoba koje su tu privedenu osobu odvezli ka Kovinu sa dva džipa - ispričao je on, a preneo je B92.

I juče dok je pričao o svojoj navodnoj otmici, Cvetković je rekao da ga je presreo automobil, te da su iz njega izašle tri osobe, izvukle ga i na glavu mu stavili kapuljuču, koju je, kako je rekao, nosio i pet minuta nakon puštanja na slobodu.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Kako je naveo te 2007. godine, hapšenje koje je navodno video dogodilo se u Trujinom naselju, koje se nalazi se na desetak kilometara od Bele Crkve i deo je gazdinstva "Vojvodinašuma". Cvetković je tvrdio i da nije bio jedini očevidac. Ipak, identitet osobe, koja je navodno bila sa njim, nije želeo da oda zbog, kako je objasnio, straha od odmazde.

Zbog buke koju je digao taj novinar, tokom dana po nalogu ministra unutrašnjih poslova Dragana Jočića u Belu Crkvu poslata je ekipa policajaca koji su proverili sve Cvetkovićeve tvrdnje.

Ministar Jočić je tada naveo da u njima nema ni trunke istine. Na Cvetkvoićeve sumnje da se u Beloj Crkvi tragalo za haškim beguncima, prvi čovek srpske policije je tada rekao da kontaktirao vojne organe i da su mu rekli da su u tom gradu sproveli vojnu vežbu.

I nakon njegovog nestanke i priče da je bio otet, nadležni državni organi saopštili su da nema nikakvih dokaza za to. Na automobilu iz kojeg je navodno izvučen postoje samo njegovi DNK tragovi, na satu koji mu je navodno ispao takođe, a utvrđeno je da je u noći u kojoj je nestao razgovarao sa svojom majkom. Kamer nisu snimile njegovo vozilo u ulici kojom je, kako je izjavio, te noći kružio duže od jednog sata.

foto: Printscreen/N1

Novinara Stefana Cvetkovića nije bilo gotovo 24 sata, a za njim su tragali pripadnici MUP-a i BIA, ronioci su pretraživali jezero, a helikopteri nadletali grad. On je, na sreću, pronađen živ i zdrav, bez ikakvih povreda, a policija sumnja da je lažno prijavio svoju otmicu, zbog čega je protiv njega podignuta krivična prijava.

Cvetković je juče na konferenciji za novinare rekao da su ga otele tri muškarca, da su mu automobilom preprečili put, nakon čega mu je navučena kapa na glavu. On je tada i priznao da je policije sakrio nešto, što bi u takvim slučajevima bio ključni fizički dokaz - kapuljaču koja mu je, kako je tvrdio, navodno sve vreme bila na glavi tokom otmice.

(Kurir.rs/Blic, N.L.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Cvetković se rasplakao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track