rEAGOVAnja

ŠEŠELJ POSLE OSLOBAĐAJUĆE PRESUDE LEGIJI I JOVANOVIĆU: Sud je doneo jedinu odluku koju je mogao da donese (KURIR TV)

Društvo -

BEOGRAD - Lider SRS Vojislav Šešelj prisustvovao je danas izricanju presude za tzv. pobunu JSO u Specijalnom sudu u Beogradu.

Sud je danas oslobodio Milorada Ulemeka Legiju i Zvezdana Jovanovića krivice u ovom slučaju, kao i ostale okrivljene koji su se branili sa slobode. Šešelj je po izricanju presude za Kurir rekao da je sud doneo jedinu odluku koju je mogao da donese.

Pogledajte šta je izjavio po izlasku iz sudnice...

On je uoči izricanja presude rekao da bi osuđujuća odluka suda pripadnicima bivše Jedinice za specijalne operacije (JSO) za oružanu pobunu 2001. godine bila "strašan skandal", te dodao da bi jedina "normalna i ispravna" odluka bila oslobađajuća. "Do pre nekoliko godina to niko nije nazivao pobunom, bio bi strašan skandal kada bi neko bio osuđen", rekao je Šešelj.

foto: Jelena Spasic

Prema njegovim rečima, ni tadašnja vlast to nije smatrala pobunom, jer da se osećala ugroženom preduzela bi kontramere. "Da je to bila oružana pobuna, to bi značilo da JSO krene noću, išli bi od stana do stana i kupili ljude. Protestovali bi ispred zgrade vlade i uhapsili celu vladu", ocenio je Šešelj.

Šešelj je do Specijalnog suda došao u društvu funkcionera SRS, među kojima su bili Vjerica Radeta, Nemanja Šarović i Miljan Damjanović.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track