TENKOVSKI BIATLON U MOSKVI: Srpski tenkisti drugi u kvalifikacionoj trci u Podmoskovlju
Ilustracija, Foto: FoNet/MOS

SJAJNI

TENKOVSKI BIATLON U MOSKVI: Srpski tenkisti drugi u kvalifikacionoj trci u Podmoskovlju

Društvo -

BEOGRAD - Srpski tenkisti zauzeli su drugo mesto na tenkovskom biatlonu, u trci koja je održana u okviru kvalifikacionih individualnih trka na vojnoj "Olimpijadi" u Podmoskovlju.

Prva, od tri tenkovske posade Vojske Srbije, našla se na drugom mestu, iza Rusije, koja je prvi favorit biatlona, a u ovoj grupi učestvovala je i ekipa Irana.

Posadu, koja je osvojila drugo mesto u Moskvi, činili su komandir tenka poručnik Mladen Ikić, vozač desetar Dejan Milanović i nišandžija desetar Bogoljub Arsov, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

foto: Printscreen YouTube/Ruptly TV

Druga ekipa Vojske Srbije takmičiće se u utorak, 31. jula, a treća ekipa nastupiće 5. avgusta.

Propozicije takmičenja nalažu da se po završetku individualnih trka sabiraju vremena svih ekipa i na osnovu najboljih rezultata rangiraju zemlje učesnice za ulazak u polufinale, u koje će se plasirati 12 najboljih ekipa.

Inžinjerci i snajperisti Vojske Srbije takođe se pripremaju za svoje učešće na "Olimpijadi".

U blizini Volgograda, u gradu Voložejsk, inžinjerci vrše završne pripreme za odmeravanje snaga u disciplini Inžinjerijska formula, u okviru koje, na "pit-stopu", svaka mašina izvršava inžinjerijski zadatak, po svojoj nameni.

Ekipu čine posade rovokopača, dozera "BAT", mašine za raščišćavanje prepreka i plivajući transporter samohodni, a takmičenje će se realizovati na obalama i na samoj reci Ahtuba.

foto: FoNet/MOS

U toj disciplini, na stazi dužine 2.600 metara, takmiči se pet zemalja, a osim nas i domaćina Rusije, tu su još i Pakistan, Belorusija i Kina.

Finalna trka održaće se 5. avgusta.

Pripreme devetočlane ekipe Vojske Srbije u disciplini Snajperska granica u Belorusiji, nedaleko od Minska, takođe ulaze u završnu fazu, a takmičari će biti u prilici da pokažu svoja umeća i u individualnom delu, kao i u okviru snajperskih parova.

Pripreme snajperskog tima Vojske Srbije podrazumevaju izlazak na vatrenu liniju, konsultacije sa snajperskim timom kolega iz Ruske Federacije, kao i ispitivanje tačnosti snajperske puške "Dragunov".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja