Najnovije vesti

MIHAJLOVIĆEVA: Do kraja avgusta znaće se lokacije za jeftine stanove u Beogradu
Foto: Zorana Jevtić

ministarka najavila

MIHAJLOVIĆEVA: Do kraja avgusta znaće se lokacije za jeftine stanove u Beogradu

Društvo

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je najavila danas da će do kraja avgusta biti definisane lokacije za izgradnu jeftinih stanova u Beogradu za pripadnike snaga bezbednosti.

 

"Menjali smo lokacije za jeftine stanove u Beogradu, pošto su rađene mnoge ankete. Za Beograd još nisu definisane tačne lokacije. Jesu za Niš i Vranje i to počnjemo prvo da radimo", rekla je Mihajlović novinarima.

 

 

Kaže da su potpisani ugovori o projektovanju sa CIP-om i da očekuje da će uskoro početi potrebne procedure za početak gradnje u Nišu i Vranju.

 

"Za Beograda ćemo na sledećoj sednici, a to je najkasnije krajem avgusta, imati definisanu lokaciju", dodala je Mihajlović.

 

Ranije je najavljeno da će u okviru prve faze gradnje jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti radovi početi najkasnije do septembra.

Do kraja 2019. biće završena prva faza u kojoj će biti izgrađeno 1.578 stanova, a radovi će početi prvo u Vranju i Nišu.

 

Prva faza izgradnje će početi u šest gradova, u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Vranju, Kraljevu i Kragujevcu, a prirodata je i Sremska Mitrovica.

Ukupno će biti napravljena 5.203 stana.

 

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...