KRAGUJEVČANIN OČAJAN: Nemam nijednu prijavu, a zadržavaju me!
Foto: Privatna Arhiva

preti štrajkom glađu

KRAGUJEVČANIN OČAJAN: Nemam nijednu prijavu, a zadržavaju me!

Društvo -

Činjenica da se nalazi u tzv. programu NIK dovela je do očajanja teško obolelog Kragujevčanina Gordana Volfa (48) koji je uputio pismo medijima u kojima najavljuje da će štrajkovati glađu do smrti ukoliko ga policija ponovo zadrži.

On u pismu medijima apeluje na ministra policije, direktore MUP- I BIA da “mu se dostavi spisak nedela”.

-Od pre nekoliko dana nalazim se u tzv. NIK programu policije Srbije čime su moja ljudska prava i slobode ugrožene bez ikakve osnove. Zaustavljaju i pretresaju me, a da pri tome nemaju nikakav razlog i povod jer nisam osuđivan, čak ni prekršajno i ne bavim se ni jednim oblikom kriminala. Ako je moj jedini greh poznanstvo sa pojedinim ljudima, onda sam beskrajno grešan. Pored lica iz takozvane krimogene sredine, moji prijatelji su i policijski službenici, lekari, sudije, privrednici i ostali, pre svega ljudi-kaže Gordon Volf u svom pismu medijima. Prema njegovim rečima, ovakvim postupanjem “policije, ugrožena su njegova prava na rad, jer neprestano kasni na posao i ne može obavljati svoju dužnost, tako da ne može ni izdržavati svoju porodicu”.

-Pored toga, narušava mi se poslovni ugled bez ikakve osnove. Takođe, kao lice obolelo od karcinoma, onemogućena mi je zdravstvena zaštita u terminima koji su predviđeni za lečenje-kaže se u pismu Kragujevčanina i navodi da se trenutno nalazi na klinici u inostranstvu i da će granični prelaz Preševo preći u toku nedelje objavivši registarske brojeve svog automobila.

-Prilikom prvog sledećeg zadržavanja otpočeću i štrajk glađu do smrti, jer je meni i ovako ostalo još malo života, ali ću ga živeti dostojanstveno i uzdignute glave kao i do sada- kaže se u pismu medijima u protestu, kako se navodi “zbog policijske represije, torture i nasilja bez ikakvih pravnih i ljudskih osnova”.

D.. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track