DOKTORI SU UBEĐIVALI DA JOJ JE ĆERKA ZDRAVA, A ONDA JE SAZNALA STRAŠNU ISTINU! Svi su rekli da nikada neće hodati, a Jelena danas niže medalje u karateu!
Foto: Printscreen PRva

NEVEROVATNA PRIČA

DOKTORI SU UBEĐIVALI DA JOJ JE ĆERKA ZDRAVA, A ONDA JE SAZNALA STRAŠNU ISTINU! Svi su rekli da nikada neće hodati, a Jelena danas niže medalje u karateu!

Društvo -

Priča o Jeleni Vesković je priča o borbi za život i volji, uz koju ništa nije nemoguće! Sa 14 godina operisan joj je tumor na mozgu. Nakon operacije ostala je skoro nepokretna, bez osnovnih motornih funkcija.

Ipak, ljubav prema karateu nadjačala je sve. Vodila je prevelika volja, kao i želja da ponovo obuče svoj kimono.

Jelena danas ima 27 godina, opet trenira karate i Srbiju predstavlja u najboljem mogućem svetlu na kojem god takmičenju da se pojavi. Ova devojka puna života, uz najlepši osmeh govori o borbi za ono što najviše voli i svojim uspesima u karateu.

foto: Printscreen PRva

Međutim, borba nije bila nimalo laka, ni za nju, a ni za njenu majku... Upravo njena majka je godinama sumnjala da nešto nije u redu, iako su je lekari uveravali suprotno.

"Moja ćerka je imala hladan i leden pogled koji je mene plašio. Osećala sam kao da nešto nije u redu", započinje majka.

Na pitanje voditeljke šta su rekli lekari, majka devojke je odgovorila da su joj govorili da umišlja. Ipak, ona je zatražila EG glave, koji se ispostavio uredan, a onda je tražila magnetnu rezonancu. Crne slutnje su se obistinile.

foto: Printscreen PRva

"Ovo dete ima ogromnu tumorčinu na glavi", glasile su reči lekara.

Morala je hitno da se uradi operacija, a nakon toga je ćerka ostala nepokretna. Imala je 14 godina i majka je odlučila da joj ne kaže ono što su joj lekari rekli - da nikada neće prohodati, već da postoji šansa da nekada napravi sama nekoliko koraka.

foto: Printscreen PRva

Jedina nada da Jelena ponovo prohoda je bila rehabilitacija, ali ona nije verovala da je to moguće i da će opet stati na noge.

"Držala sam je oko stuka tri i po godine i hodala sa njom", kaže majka, a ćerka se nadovezuje "Praktično me je nosila".

foto: Printscreen PRva

"Svi mogu da plaču, svi mogu da žale, ali majka za detetom ne sme da plače", kaže Jelenina majka.

Nakon mnogo godina Jelena je sama stala na svoje noge, samostalna je i ne samo to, već u karateu osvaja mnoge medalje.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track