Komedija u Narodnom pozorištu Ne zna se ko je koga postavio na koju poziciju
Foto: Zorana Jevtić

AFERA "TEATAR" Ne poznaju kadrovsko uređenje

Komedija u Narodnom pozorištu Ne zna se ko je koga postavio na koju poziciju

Društvo -

Dogovorite se Ministar kulture Vladan Vukosavljević upućuje nas na Upravni odbor, UO kaže da oni samo postavljaju upravnika, upravnik Narodnog Dejan Savić kaže da ne postoji PR u teatru, a v. d. direktora Drame Željko Hubač tvrdi da imaju PR

Još se ne sleže prašina zbog toga što je Mirela Krajinović, Plejbojeva lepotica i takmičarka u izboru za mis Hrvatske, postala saradnica Narodnog pozorišta, a akteri umešani u čitavu priču - upravnik Dejan Savić, sama Mirela i v. d. direktora Drame Željko Hubač - svojim izjavama još su više zamrsili klupko!

foto: Dado Đilas

Ispostavilo se da ni Savić ni Hubač ne znaju kakvo im je kadrovsko uređenje unutar teatra. Sa jedne strane, upravnik tvrdi da Narodno pozorište nema ni PR ni portparola, kao i da ta mesta nisu predviđena sistematizacijom, dok sa druge strane v. d. direktora Drame kaže da postoji osoba koja obavlja posao PR Drame i da je to - Olivera Živković.

foto: Damir Dervišagić

Ministar neupućen Onda se u celu priču upleo i ministar kulture Vladan Vukosavljević, koji je sve vreme Kurir upućivao na Upravni odbor Narodnog pozorišta. - Ministar kulture nije direktor ustanova kulture, upravni odbori zaduženi su za kadrovska i sva druga pitanja. Za sve detalje obratite se upravniku i Upravnom odboru, pošto oni upravljaju ustanovom kulture - rekao je ministar, da bi mu Savić na to poručio da to nema veze sa Upravnim odborom, te da on lično odlučuje o sistematizaciji. - Ministar bi morao da zna da to nije kadrovska politika i da nije to pitanje za UO, a takođe bi morao da zna da on potpisuje tu sistematizaciju i dobro zna da tamo tih mesta (PR) nema i nisu uopšte predviđena - rekao je Savić.

Nemamo, al' imamo Aleksandar Gatalica, predsednik UO Narodnog pozorišta, rekao je u telefonskom razgovoru za TV Prva da UO postavlja upravnika i ništa više, da UO ne zna ko se zapošljava i angažuje u pozorištu i da to tako precizira zakon.

foto: Zorana Jevtić

Komentarišući naslovnu stranu Kurira, Savić kaže da njega ne interesuje ko je šta radio u prethodnom životu i u prošlosti, kao i da su u Narodnom veoma zadovoljni saradnjom s časopisom Gloub i načinom na koji se promoviše rad teatra, a na čijem je čelu Mirela Krajinović. - Mi nemamo portparola niti imamo mesto PR, niko kod nas na tim mestima nije zaposlen, ne može ni biti zaposlen dok se ta mesta ne uvedu, a ne planiramo ih uvoditi, možda i hoćemo - rekao je Savić gostujući na Televiziji Hepi. Mirela Krajinović, urednica magazina Gloub, navela je da nije deo PR tima Narodnog pozorišta, kao i da PR tim u suštini ne postoji, dok Željka Hubača iznenađuje to što Mirela ne zna da postoji takav tim u pozorištu.

Mirela Krajinović

Došla sam na poziv Dejana Savića

Mirela Krajinović je istakla da je saradnju s Narodnim pozorištem započela nakon poziva upravnika Dejana Savića. - Časopis postoji pet godina, to je ozbiljan časopis koji se bavi ekonomijom, privredom, diplomatijom i kulturom. Moj magazin ima ugovor s Narodnim pozorištem kao medijski partner, ja sam spoljni saradnik, a moj posao je da promovišem kulturu. Zaista mogu da kažem da je Gloub jedini medij koji na taj način afirmiše kulturu - rekla je Mirela.

Kurir.rs/ Mina Branković/ Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas, Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track