DRŽAVA POČELA OBRAČUN: Bahati investitor osuđen na godinu dana zbog nedozvoljene gradnje!
Foto: Profimedia

Borba sa nelegalnom gradnjom

DRŽAVA POČELA OBRAČUN: Bahati investitor osuđen na godinu dana zbog nedozvoljene gradnje!

Društvo -

Država počela obračun sa divljom gradnjom!

Nikica V. (65) uhapšen je i osuđen na godinu dana, uslovno na tri godine, zbog nedozvoljene gradnje na Avijatičarskom trgu u Zemunu.

Treće osnovno tužilaštvo u saradnji sa zemunskom policijom i građevinskom inspekcijom u petak su, u skladu sa dogovorenim pojačanim aktivnostima na suzbijanju divlje gradnje, uhapsili Nikicu V. zbog nedozvoljene gradnje u periodu od 8. septembra do 18. oktobra 2018. u Zemunu. Kako Kurir nezvanično saznaje, on je na postojećoj četvorospratnici na Avijatičarskom trgu 3 u Zemunu podigao krov i počeo da nadograđuje objekat, a nakon što je dobio rešenje o zabrani radova, sklonio je traku i tablu sa natpisom "zatvoreno gradilište", pa nastavio posao. Čim je uhapšen, Nikica V. je potpisao sporazum i potom je osuđen na godinu dana zatvora, uslovno sa rokom provere od tri godine.

Ministarstvo građevine je najavilo da će izmene Zakona o ozakonjenju objekata i Zakona o planiranju i izgradnji pružiti državi, građevinskim inspektorima i lokalnoj samoupravi nove mogućnosti za još efikasniju borbu protiv neodgovornih i bahatih investitora, koji grade bez dozvole i pokušavaju da zarade na kršenju zakona. Takođe, u katastru će postojati zabeležba svih stanova koji su nelegalno izgrađeni i takvi stanovi i objekti neće moći da se prodaju.

J. P./Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track