Najnovije vesti

MINISTARKA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ O IZMENAMA ZAKONA: Naći ćemo najbolje rešenje za majke
Foto: Dragana Udovičić

Nacrt izmena Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom

MINISTARKA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ O IZMENAMA ZAKONA: Naći ćemo najbolje rešenje za majke

Društvo

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da će nacrt izmena Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom početkom naredne godine naći u Skupštini Srbije i da će biti u skladu sa finansijskim potencijalom zemlje.

 

foto: Zorana Jevtić

 

Ona je najavila da je nacrtom koji je pripremila Radna grupa koja prati primenu tog propisa predložena izmena nepravde koja je učinjena prema ženama koje su tek počele da rade, pa zatrudnele, kao i prema onima koje imaju visoke plate.

 

"Ministri Đorđević i Siniša Mali će napraviti šta je realno i najbolje za mame i buduće mame", odgovorila je Đukić Dejanović na pitanje da li će biti novca u budžetu za te izmene.

 

 

Ona je najavila i da će osnovice za obračunavanje pomoći majkama sa visokim platama biti podignuta na više plata, a ne tri kao što sada zakon predviđa.

 

"Broj prvorođenih beba se smanjuje za 1.000 iz godine u godinu, to znači da upravljanje migracijama, posebno mladih i roditelja mora biti fokus kojim će se baviti čitava Vlada", kazala je Đukić Dejanović.

 

foto: Shutterstock

 

Prema njenim rečima preduzete mere kroz demografske indikatore ne pokazuju popravljanje, ali daju početne rezultate, te da je prošle godine rođeno 160 beba više nego prethodne godine.

 

(Kurir.rs/Beta, Prva/Foto: Dragana Udovičić)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...