UPOZORENJE METEOROLOGA ZBOG NAGLOG TOPLJENJA SNEGA, ALI STIŽE NEŠTO JOŠ GORE: Skok temperature za vikend donosi OLUJNI VETAR!
Foto: Fonet/AP

VREMENSKA PROGNOZA

UPOZORENJE METEOROLOGA ZBOG NAGLOG TOPLJENJA SNEGA, ALI STIŽE NEŠTO JOŠ GORE: Skok temperature za vikend donosi OLUJNI VETAR!

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da će od 1. do 3. februara na području Srbije doći do intenzivnog otopljavanja snežnog pokrivača uz jak i olujni južni i jugoistočni vetar.

Od petka do nedelje usled značajnog porasta temperature i jakog, a za vikend na jugu Banata i na planinama i olujnog južnog i jugoistočnog vetra, doći će do naglog topljenja snega u predelima do 1500 metara, saopštio je RHMZ.

U Srbiji će sutra ujutru i pre podne mestimično biti magla.

foto: Printscreen RHMZ

Tokom dana oblačno, ponegde sa slabim mešovitim padavinama - kišom, susnežicom i snegom. Na severu Vojvodine uglavnom suvo. Vetar slab do umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura biće od -3 do jedan, najviša dnevna od 2 do 7 stepeni.

Tokom noći delimično očekuje se razvedravanje.

U Beogradu će sutra ujutro i pre podne ponegde biti magla. Tokom dana oblačno i veći deo dana suvo, posle podne slabe mesovite padavine - kiša, susnežica i sneg. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura oko 0, najviša dnevna oko 3 stepena. Tokom noći delimično razvedravanje.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 7. februara, biće umereno i potpuno oblačno i osetno toplije.

Do nedelje vetrovito i uglavnom suvo sa umerenim i jakim, u košavskom području i na planinama i olujnim južnim i jugoistočnim vetrom uz naglo topljenje snega i u planinskim predelima.

U nedelju posle podne na severu, zapadu i jugozapadu, a od ponedeljka i u ostalim krajevima mestimicno sa kisom, na visim planinama sa snegom uz manji postepeni pad temperature.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja