"DECA BOGATA ZNANJEM" NA MUKAMA: Bogati klinci hakovali talentovane!
Foto: Profimedia.rs

NEPRAVDA

"DECA BOGATA ZNANJEM" NA MUKAMA: Bogati klinci hakovali talentovane!

Društvo -

Ugasili ih Nakon što su srpski tinejdžeri napravili stranicu na kojoj su biografije dece koja nižu uspehe, kao odgovor klincima koji se hvale luksuzom, doživeli su da im neko hakuje profil

Deca iz Srbije koja nižu uspehe na brojnim takmičenjima i koja cene obrazovanje odlučila su da odgovore svojim vršnjacima koji se hvale materijalnim stvarima, i to žestoko - znanjem!

Svi smo čuli za Instagram profile "Rich Kids", na kojima se tinejdžeri širom sveta, postavljajući fotografije, hvale bogatstvom svojih roditelja, luksuznim automobilima, jahtama, skupim satovima, egzotičnim putovanjima, neobičnim kućnim ljubimcima. Vredna deca iz Srbije rešila su da naprave nešto kao odgovor na to, i kako bi ukazala da ipak nije sve u novcu, luksuzu, kiču i neukusu.

foto: Printscreen Instagram

Grupa srpskih tinejdžera napravila je profil na Instagramu "Deca bogata znanjem/Rich Kids of Knowledge", tu možete videti biografije dece koja nižu uspehe na takmičenjima, koja su postigla mnogo važnih stvari, kojima je prioritet znanje, obrazovanje i razni talenti. Verovali ili ne, pored mnoštva eksplicitnih sadržaja na društvenim mrežama, ovi tinejdžeri doživeli su da njima neko hakuje profil! - Neko nam je juče ujutru hakovao stranicu, pokušavamo da razrešimo to, nadam se da ćemo uspeti u što kraćem roku. Za nas je frapantno saznanje da profil koji ima takav sadržaj neko hakuje, to je neverovatno! Znamo svi kakvi se sadržaji pojavljuju pa je krajnje neobično da neko hakuje nas - kaže za Kurir jedan od administratora profila "Dece bogate znanjem" Viktorija Ćosić Petrović.

foto: Privatna Arhiva, Printskreen

Ona objašnjava da su na ideju o pravljenju ovakve vrste profila došli nakon što je u decembru u medijima propraćen svetski profil "Rich Kids": - To nam je dalo ideju da napravimo suprotnost, da pokažemo da to nije to, da postoji nada u bolje sutra. Napravili smo to kao pionirski projekat.

foto: Privatna Arhiva, Printskreen

Petrovićeva priča da je cilj bio da se deca koja su vredna, koja pokazuju odlične rezultate, koja svojim trudom i znanjem rade velike stvari, izađu iz "zone sumraka". - Oni su nevidljivi pored ovih sadržaja koji su senzacionalistički. Želeli smo da oni shvate da to ne rade uludo i da neko prepoznaje njihov trud. Ideja je da daju primer drugoj deci. Na profilu su objavljene biografije dece koja su postigla važne stvari, talenat, obrazovanje, veštine. Tu su Lenka Živanović (18), Katarina Lazić (20) i Mihailo Timotić (18), svi oni su osvojili mnoštvo medalja na različitim takmičenjima - dodaje ona.

foto: Privatna Arhiva, Printskreen

Petrovićeva naglašava da očekuje da se još dece javi i pridruži projektu i grupi.

Dragan Koković Deca znanjem grade svoj status

Sociolog Dragan Koković kaže za Kurir da je ova ideja veoma zanimljiva, za razliku od dece koja prezentuju statusne simbole. - Ova deca su rešila da se pohvale znanjem, žele da pokažu da čovek može na drugačiji način da stvara i da je važno znanje i obrazovanje, a ne samo ono što ste nasledili. Oni žele da svoju društvenu promociju grade na poseban način. U svakom slučaju, obrazovanje mora da bude najznačajniji kanal društvene promocije, jer ako bismo izgubili veru u to, ja prosto ne znam u šta bismo verovali. To su talentovana deca, koja dane i dane provode vežbajući, spremajući se za takmičenja. Bore se za jedan normalan obrazac, svaka čast toj deci koja znanjem hoće da izgrade svoj status - rekao je Koković.

Kurir.rs/ Mina Branković Foto: Profimedia, Printscreen Instagram, Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track