NOVI PROBLEMI ZA SRPSKU AMBASADU U FRANCUSKOJ: Državni besposličar iz Pariza tužio Srbiju
Foto: BETA

NEVOLJE Novi problemi za srpsku ambasadu u Francuskoj

NOVI PROBLEMI ZA SRPSKU AMBASADU U FRANCUSKOJ: Državni besposličar iz Pariza tužio Srbiju

Društvo -

Ludilo Milovan Ćirovski, honorarni saradnik u Kulturno-informativnom centru Srbije u Parizu (KICS), koji već 10 meseci prima platu od 2.100 evra iako ne dolazi na posao, podneo tužbu protiv više srpskih institucija i direktora KICS Radoslava Pavlovića zbog zlostavljanja na radu

Milovan Ćirovski, honorarni saradnik u Kulturno-informativnom centru Srbije u Parizu, koji već 10 meseci prima platu od 2.100 evra iako ne dolazi na posao, o čemu je Kurir pisao, izgleda da je zaključio da nije dovoljno zaradio sa državnih jasala, pa je presavio tabak i tužio državu Srbiju i direktora KIC u Parizu Radoslava Laleta Pavlovića za mobing i povredu časti i ugleda, saznaje Kurir.

foto: Printscreen

Kurir je došao do dokumentacije iz koje se vidi da je Ćirovski podneo jednu tužbu protiv Republike Srbije, Ministarstva spoljnih poslova, Ambasade Srbije u Parizu i Kulturno-informativnog centra Srbije u Parizu (KICS) "radi zaštite od zlostavljanja na radu", i drugu protiv Radoslava Pavlovića "radi naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda", u kojoj traži odštetu 200.000 dinara.

foto: Printscreen

- Tužitelj već duže vreme trpi šikaniranje i vređanje svog neposrednog rukovodioca Radoslava Pavlovića, zaposlenog kod tuženog na radnom mestu direktora sa svojstvom odgovornog lica. Ovakvo ponašanje neposrednog rukovodioca tužitelja kulminiralo je zabranom tužitelju da dolazi u Kulturni centar i obavlja svoj posao - piše između ostalog u tužbi Ćirovskog protiv institucija države Srbije, u kojoj Pavlovića optužuje da je prestao da mu daje radne zadatke, zabranio mu snimanje prijema za Dan državnosti, onemogućio mu komunikaciju sa umetnicima, oduzeo mu ključ od poštanskog sandučeta...

foto: Printscreen

U drugoj tužbi, koju je podneo protiv direktora KIC u Parizu, Ćirovski Radoslava Pavlovića optužuje da je "javno iznosio uvrede da je tužitelj neškolovan, neznalica i neradnik, kako usmeno svojim saradnicima tako i pisanim putem".

foto: Dragan Kadić

Radoslav Pavlović za Kurir kaže da je situacija potpuno obrnuta i da je zapravo on "pod mobingom od decembra 2017". - Kako da radite sa čovekom koji dolazi na posao u podne, odlazi u jedan, vraća se u šest pijan, sedne, digne noge na sto, zaspi i hrče? Koji piše anonimna pisma protiv vas, denuncira vas, organizuje šest negativnih članaka u Frankfurtskim vestima - kaže Pavlović.

On dodaje da bi tužba za mobing bila prihvaćena, neophodno je da se sprovede medijacija, koja nije urađena. - Dvojaki su razlozi tužbi. Prvi, lična osveta osnivača Gusanijade i Slaninijade što je prekinuta idila nerada, koja je gurnula KIC u potpunu anonimnost. Drugo, da se skrene pažnja javnosti sa PVC stolarije u rezidenciji ambasadora, advokatske kancelarije ambasadora, tendera itd. - kaže Pavlović i dodaje da su tužbe dragocene jer će pomoći da "slučaj Pariz" ne padne u zaborav i da mnogo svedoka "polako ispriča priču o tome šta se u KIC dešavalo od 2013. do danas, šta je ko radio i kako mu je ime".

Iz Ministarstva spoljnih poslova nismo dobili odgovore na pitanja u vezi sa tužbama Ćirovskog.

Afera "Pariz" traje godinu dana

Podsetimo, Milovan Ćirovski, jedan od dvojice honorarnih saradnika KICS u Parizu zbog kojih je pre godinu dana nastao sukob između direktora KICS u tom gradu Radoslava Laleta Pavlovića i tadašnjeg ambasadora Srbije u Francuskoj Rajka Ristića, o čemu je komisija Ministarstva spoljnih poslova sačinila i izveštaj. Ambasador Ristić, koji se "proslavio" time što je na zgradi rezidencije koja je sagrađena 1912. i koja je pod zaštitom Francuske na svoju ruku postavio PVC stolariju i prekršio zakon, u međuvremenu je smenjen, ali je Ćirovski nastavio uredno da prima zaradu od 2.100 evra pošto mu ugovor o privremenim poslovima u KICS ističe tek 4. aprila ove godine.

Osnivač Gusanijade i Slaninijade

Milovan Ćirovski, bivši novinar Tanjuga, pohvalio se na TV Pančevo da je jedan od osnivača Gusanijade u Mokrinu i Slaninijade u Kačarevu. U videu postavljenom na Jutjubu Ćirovski detaljno objašnjava kako je došlo do osnivanja Slaninijade: - Jedne večeri sam spontano predložio Vladi poštaru, Miletu svircu i Moci bankaru u Poljoprivrednoj kafani u Kačarevu da napravimo slaninijadu i oni su to odjednom oberučke prihvatili oduševljeni. Tako da smo te iste večeri napravili inicijalni odbor i u kasnim jutarnjim satima proglasili Vladu Pešikana za prvog predsednika - ispričao je Ćirovski.

Kurir.rs/Slavica Tomčić

Foto:Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track