ČEKA SE KONAČNA ODLUKA: Grip može da produži raspust u Srbiji, postoji strah da se epidemija ne rasplamsa!
Foto: Profimedia

Škola na čekanju!?

ČEKA SE KONAČNA ODLUKA: Grip može da produži raspust u Srbiji, postoji strah da se epidemija ne rasplamsa!

Društvo -

Ministarstvo prosvete je lokalnim samoupravama poslalo dopis da procene situaciju i da se ne odlučuju olako na produžavanje raspusta

Da li će školski raspust za đake u Srbiji biti produžen zbog epidemije gripa, odlučivaće ponaosob lokalne samouprave u dogovoru sa školskim odborima, uz uvažavanje realnog stanja na terenu i plana o eventualnoj nadoknadi časova.

foto: Dragana Udovičić

Ovo je za Kurir potvrdio ministar Mladen Šarčević reagujući na neke predloge koji su se čuli u javnosti da se zbog epidemije deca ne šalju s raspusta još u školu.

Naime, mnogi stručnjaci smatraju da će se povratkom dece s raspusta rasplamsati epidemija i da će broj zaraženih gripom, a naročito dece, biti mnogo veći.

- Ministarstvo prosvete je lokalnim samoupravama poslalo dopis da procene situaciju i da se ne odlučuju olako na produžavanje raspusta - kaže Šarčević.

foto: profimedia

Iz ministarstva takođe poručuju roditeljima da ne šalju bolesnu i rovitu decu u školu i da je bolje da se deca oporavljaju kod kuće, a da im se nastavni materijali šalju. Nastavnicima se savetuje da ne dolaze bolesni na posao i tako ugrožavaju zdravlje dece. Najbolje je da se ovaj grip preleži, savetuju stručnjaci.

Zlatiborski okrug je od Zavoda za javno zdravlje već zatražio informacije o produžetku raspusta. Polazak u školu bi mogao da bude pomeren u četri okruga u kojima je prijavljena epidemija.

Još jedna žrtva gripa

Žena preminula u Pančevu

Zbog posledica virusa gripa u Opštoj bolnici Pančevo preminula je jedna pacijentkinja. Reč je o ženskoj osobi staroj 51 godinu. Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja trenutno se na intenzivnoj nezi nalaze četiri osobe.

Kurir,rs/ N. TOMAŠEVIĆ - M. BRANKOVIĆ Foto: Profimedia, Shutterstock, Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track