Najnovije vesti

KLINIČKI CENTAR DOBIJA POJAČANJE: Zaposliće više od 100 zdravstvenih radnika
Foto: Zorana Jevtić

novi poslovi

KLINIČKI CENTAR DOBIJA POJAČANJE: Zaposliće više od 100 zdravstvenih radnika

Društvo

Klinički centar Srbije zaposliće više od 100 zdravstvenih radnika 18 lekara, 84 medicinskih sestara i tehničara na gotovo svim klinikama. Na konkurs, koji je objavljen na sajtu KCS, se prijavilo više od 200 kandidata, a u toku je njihova selekcija. "Aktivnom i odgovornom kadrovskom politikom trudimo se da kroz zapošljavanje mladih lekara i medicinskih sestara i tehničara formiramo nove generacije zdravstvenih radnika, koji će u godinama pred nama biti oslonac KCS", kaže direktor KCS Milika Ašanin za Tanjug.

On je dodao da će ta zdravstena ustanova i u narednom periodu nastaviti sa zapošljavanjem mladih zdravstvenih radnika, kroz stalne konkurse KCS-a. "Imacemo u ovoj godini i novi Program zapošljavanja najboljih diplomaca srednjih medicinskih škola, pored već uspešnog Programa zapošljavanja najboljih diplomaca medicinskih fakulteta koje je Ministarstvo zdravlja pokrenulo prošle godine", istakao je Ašanin.

U poslednje dve godine u KCS je zaposleno 1.200 zdravstvenih radnika. U dva meseca ove godine primljeno je 40 lekara i 115 medicinskih sestara i tehničara. U poslednje četiri godine zaposleno je oko 12.000 medicinskih radnika lekara, sestara i tehnicara, a iz Vlade najavljuju da ce se zapošljavanje nastaviti.

Klinički centar Srbije leči najviše pacijenata u našoj zemlji, a više od 40 odsto pacijenata nije iz Beograda. Na 23 klinike obave više od milion pregleda godišnje. Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin je rekao da je u toku konkurs za prijem više od 100 zdravstvenih radnika 18 lekara, 84 medicinskih sestara i tehničara.

Direktor Kliničkog centra Srbije je naveo da je uspešan trend zapošljavanja mladih lekara. Ukazuje da se u svim aspektima prave veliki napori i preduslovi za usavršavanje mladih i njihov ostanak u zdravstvenom sistemu Srbije. U ponedeljak je objavljena nova rang lista, prema kojoj je zdravstvo Srbije popravilo svoje mesto, i iza sebe ostavilo 14 zemalja Evropske unije. "To je zasluga svih zdravstvenoh radnika i celog zdravstvenog sistema. Klinički centar Srbije nije jedini ali jeste jedinstven i sigurno je naša uloga bila velika", rekao je Ašanin koji smatra da boljitak osećaju svi a da srpsko zdravstvo ima kontitnuitet i da će Srbija isplivati kao lider u regionu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...