PODRŠKA GENIJALCIMA: Donacija SBB i SBB fondacije kanalu Brainz
Foto: Shutterstock

PODRŠKA GENIJALCIMA: Donacija SBB i SBB fondacije kanalu Brainz

Društvo -

SBB i SBB fondacija najavljuju izdvajanje dodatnih sredstava za podršku naših genijalaca. Od sada će SBB svakog meseca da izdvaja 2 dinara po korisniku za kanal Brainz, i kao i sve projekte društvene odgovornosti, donaciju će realizovati preko svoje fondacije.

Aleksandra Subotić, generalna direktorka kompanije United Media, izjavila je da će sva sredstva biti uložena u dalji razvoj kanala.

„Naš plan za sadržaj ovog kanala, koji pospešuje radoznalost mladih umova, jeste da bude dostupan svima. Kako bismo to postigli, odlučili smo da kanal besplatno distribuiramo svim operatorima, koje pozivamo da ga uvrste na svoje platforme. U isto vreme nadamo se da će u granicama svojih mogućnosti moći da pomognu kanalu Brainz, kao što su to uradili SBB i SBB fondacija, te na taj način da još snažnije podrže promociju intelektualnog potencijala Srbije. Pametna deca uz već ostvarene genijalce su najveće bogatstvo svake nacije i zato, pored Srbije, želimo da kanal proširimo i na druge zemlje u regionu.“

Kanal Brainz TV, nastao je saradnjom United Medije i Srpske naučne televizije.

„Pokrenuli smo Srpsku naučnu televiziju 2012. godine kao stanicu civilnog društva, sa željom da mladim i talentovanim ljudima, ali i već oformljenim naučnicima, istraživačima i umetnicima, obezbedimo deo medijskog prostora u Srbiji, kako bi svoje vrednosti, znanje, talenat i uspehe, predstavili širokom auditorijumu. Nisam mogao ni da zamislim da će jednog dana ovaj kanal, sada pod nazivom Brainz, biti deo ovako ambicioznog projekta i imati priliku da bude dostupan i širom regiona“, izjavio je Živojin Žika Petrović, direktor kanala Brainz TV.

foto: Promo

„SBB i SBB fondacija od svog nastanka na različite načine ulažu u mlade talente u Srbiji. Brainz TV predstavlja savršen medij kroz koji želimo da podržimo naše genijalce i pokažemo im da verujemo u njih. Uskoro ćemo doneti još lepih vesti za mlade i talentovane ljude, dok je donacija Brainzu prvi korak planiran za ovu godinu, kojim sa velikim entuzijazmom i posvešćenošću nastavljamo da ulažemo u budućnost“, izjavila je Jovana Lukić, direktorka SBB fondacije.

(Promo tekst)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track